07-02-2017

Relaties Munckhof maken kennis met Tesla

Voor de tweede keer in successie organiseerde Munckhof een Executive Event op de productie locatie van Tesla in Tilburg. Tijdens het event maakten relaties van Munckhof kennis met Tesla en werd door professor Herman Mensink van de NHTV Breda University of Applied Sciences een toelichting gegeven op de zorgplicht van organisaties bij zakenreizen.

Veranderende rol van zakenreisbureau

Munckhof is net als Tesla continu alert op de ontwikkelingen in de markt die de toekomst van zakelijk reizen beïnvloeden. Patrick Straetemans, CFO bij Munckhof licht toe: “Zakelijk reizen verandert continu. Werden we in het verleden vaak ingeschakeld om tickets te boeken, tegenwoordig zien we dat organisaties vooral op zoek zijn naar mogelijkheden om hun totale reizen beter te organiseren. Ze zoeken bijvoorbeeld naar betere rapportagemogelijkheden, willen continu weten waar de reizigers zijn en kijken ook naar zakelijk taxivervoer als onderdeel van de reis. Aangezien we al jaren samenwerken met Tesla op het gebied van zakelijk taxivervoer was dit een ideale mogelijkheden om onze gasten kennis te laten maken met deze onderdelen.”

Travel policy en Duty of care moeten in balans zijn

Herman Mensink gaf in zijn keynote presentatie aan dat organisaties zich vooral bewust moeten zijn van hun zorgplicht. Hoe ga je als organisatie om met de zorgplicht voor medewerkers die op reis zijn? Hoe ver ga je daarin en waar liggen de risico’s? Ter illustratie benoemde Mensink een reiziger die naar Amerika moest. Conform de travel policy mocht de medewerker na een lange vlucht zelf niet meer autorijden, voor de reis was dit echter essentieel. Hoe ga je daar vervolgens mee om? Denk als organisatie kortom goed na welk beleid je hanteert. Een goede combinatie tussen een helder reisbeleid met voldoende aandacht voor de zorgplicht is daarbij aan te raden. Travel management companies, zoals Munckhof, kunnen hierbij ondersteunen.

We kijken terug op een zeer succesvol evenement. Munckhof organiseert regelmatig evenementen voor haar relaties. Wilt u ook aanwezig zijn bij een van de evenementen of wilt u meer weten over zorgplicht voor zakenreizigers? Klik dan hier of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Deel deze pagina