Gehandicaptensport en rolstoelvriendelijk evenementenvervoer

Munckhof heeft een unieke combinatie van specialiteiten in huis. We hebben enorme kennis en ervaring met het vervoeren van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarnaast hebben we ook de knowhow van vervoer bij grote evenementen zoals festivals en sporttoernooien. Deze combinatie komt volledig tot zijn recht bij het evenementenvervoer voor mensen met een beperking.

Maak direct een afspraak

Meer service en maatwerk bij evenementenvervoer

Bij regulier evenementenvervoer ligt de focus veelal op het zo snel mogelijk vervoeren van zoveel mogelijk mensen. Dit vervoer kenmerkt zich door grote bussen, centrale opstappunten en veel mensen. Bij het evenementenvervoer voor mensen met een beperking of bij het vervoer rondom gehandicaptensport focussen we ons op meer service, maatwerk voor de reiziger en kleinschaliger vervoer. Door deze focus dragen we er zorg voor dat de iedere bezoeker of deelnemer optimaal kan genieten van het evenement of het toernooi. 

Geschikt wagenpark en deskundige chauffeurs

Bij het vervoeren van reizigers met een beperking is het noodzakelijk om het juiste materieel voorhanden te hebben. Munckhof maakt gebruik van honderden rolstoelbusjes en heeft enkele rolstoeltouringcars in haar wagenpark opgenomen. Daarnaast werken we met een landelijk netwerk aan vervoerspartners waardoor we bij ieder evenement het passende wagenpark beschikbaar hebben.

De aanpak van Munckhof onderscheidt zich door de collega’s die betrokken zijn bij het vervoer. Onze chauffeurs hebben uitgebreide opleidingen gevolgd over het omgaan met reizigers. Ze hebben gespecialiseerde kennis over het vervoeren van rolstoelinzittenden en weten hoe ze zich moeten opstellen bij mensen met een verstandelijke beperking. Ook bij het plannen van het vervoer houden we rekening met de reizigers die we vervoeren. Er worden ruimere tijden gehanteerd voor het in- en uitstappen, er worden geschikte opstaplocaties geselecteerd en de voertuigen zijn duidelijk herkenbaar. 

Expert in evenementenvervoer met speciale wensen

Dat Munckhof ervaring heeft met deze bijzondere tak van evenementenvervoer blijkt uit de projecten die wij in het verleden uitgevoerd hebben. Tijdens de Floriade in Venlo was Munckhof verantwoordelijk voor het vervoer van alle bezoekers aan het evenement. De reguliere bezoekers werden in stadsbussen vervoerd, terwijl rolstoelinzittenden met rolstoeltaxi’s naar het evenemententerrein gebracht werden. 

Bij het WK rolstoeltennis 2018 in Apeldoorn was Munckhof de vervoerspartner van de sporters. Door de speciale sportrolstoelen was maatwerk essentieel. Dagelijks vervoerden we de internationale sporters van hotel naar sportcomplex en retour. Een prachtig voorbeeld hoe we gehandicaptensport ondersteunen met passend vervoer.

Ten slotte is Munckhof ook een graag geziene gast bij festivals. Het jaarlijkse Funpopfestival richt zich volledig op mensen met een verstandelijke beperking. Het evenement is zeer geliefd bij de doelgroep en vraagt om goed georganiseerd vervoer via Munckhof. 

Vrijblijvend gesprek

Zoekt u een oplossing voor het vervoer tijdens uw evenement of festival, of heeft u speciale wensen rondom het vervoer, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. 

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Aanhef*







 

Munckhof hecht veel waarde aan uw privacy. Lees ons privacy statement voor meer informatie.


Meer blogs lezen?
Paul Timmermans
Paul Timmermans
Vragen of meer info?
Mail mij