Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als toonaangevende personenvervoerder en reisorganisatie heeft Munckhof het maatschappelijk verantwoord ondernemen geborgd in nagenoeg al haar bedrijfsprocessen.

Mooie voorbeelden hiervan zijn het milieubeleid van Munckhof en het ondersteunen van maatschappelijke doelen. Dit laatste gebeurt onder andere door sponsoring en het toepassen van ‘social return’ bij de uitvoering van vervoersprojecten.

Duurzaam wagenpark

Ook het duurzaam ondernemen en het terugdringen van CO2 emissie zijn belangrijke speerpunten van Munckhof. Alle voertuigen die door ons worden ingezet, voldoen aan strenge eisen. Bij de aanschaf van nieuwe voertuigen spelen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijkheid een doorslaggevende rol in de besluitvorming.
Onderdeel van ons gevoerde milieubeleid is de milieubeleidsverklaring. Deze kunt u hier downloaden.

Keurmerken en certificering

Munckhof mag de volgende certificeringen en branche specifieke keurmerken voeren.

ISO9001 (kwaliteit)

De ISO9001 certificering is gericht op de kwaliteitsborging van werkprocedures, instructies en rapportages. Als ISO gecertificeerd bedrijf heeft Munckhof de verplichting om de dienstverlening continu te verbeteren om zo een nog hoger kwaliteitsniveau te bereiken. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd door externe auditors.

ISO14001 (milieu)

Munckhof investeert in het milieu en in duurzaamheid. Zo zijn wij al jaren in bezit van het ISO14001 certificaat. In het kader van deze certificering worden verschillende eisen gesteld aan de milieuvriendelijkheid van de organisatie. Daarnaast voldoet Munckhof uiteraard aan alle eisen die door de wetgever worden gesteld rondom de milieuwetgeving.

TX-Keur

TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk dat staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer. Wij mogen dit keurmerk dragen omdat wij voldoen aan de gestelde hoge kwaliteitseisen. In dit kader worden jaarlijks onaangekondigde interne en externe controles uitgevoerd om te garanderen dat hoge kwaliteit een organisatie breed gedragen principe is en blijft. Voor meer informatie over het TX-Keurmerk kunt u terecht op www.tx-keur.nl.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Het touringcarbedrijf van Munckhof mag het Keurmerk Touringcarbedrijf voeren. Om dit kwaliteitslabel te mogen voeren worden jaarlijks strenge controles uitgevoerd die erop toezien dat de kwaliteit, het comfort en de professionaliteit van de dienstverlening optimaal zijn. Meer informatie over het Keurmerk Touringcarbedrijf kunt u vinden op www.sktb.nl.

ANVR Luchtvaartagenten en Zakenreisbureaus (VLZ)

De ANVR is een brancheorganisatie voor reisagenten. Munckhof is aangesloten bij ANVR Luchtvaartagenten en Zakenreisbureaus (VLZ) en biedt haar reizigers daardoor zekerheid, kwaliteit en garantie met onder andere de ANVR Reis- en Boekingsvoorwaarden, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Stichting Calamiteitenfonds Reizen en de Geschillencommissie Reizen. Meer informatie over ANVR kunt u vinden op www.anvr.nl.

IATA (International Air Transport Association)

Munckhof is aangesloten bij IATA, de internationale handelsorganisatie voor de luchtvaartindustrie. Door het lidmaatschap van IATA mag Munckhof voor alle (circa 250) aangesloten luchtvaartmaatschappijen vliegtickets uitgeven.

Best Managed Company

Munckhof behoort al jaren tot de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf in Nederland. Deloitte en ING reiken jaarlijks deze ‘Best Managed Companies awards’ uit. Munckhof wordt onder andere geprezen vanwege het innoverend vermogen en de unieke klant- en marktkennis. Meer informatie is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?