Onze certificaten en keurmerken

Als toonaangevende personenvervoerder en reisorganisatie bezit Munckhof een breed scala aan certificeringen en branche specifieke keurmerken.

Keurmerken en certificering

ISO 9001 (kwaliteit)

De ISO 9001 certificering is gericht op de kwaliteitsborging van werkprocedures, instructies en rapportages. Als ISO gecertificeerd bedrijf heeft Munckhof de verplichting om de dienstverlening continu te verbeteren om zo een nog hoger kwaliteitsniveau te bereiken. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd door externe auditors.

ISO 14001 (milieu)

Munckhof investeert in het milieu en in duurzaamheid. Zo zijn wij al jaren in bezit van het ISO 14001 certificaat. In het kader van deze certificering worden verschillende eisen gesteld aan de milieuvriendelijkheid van de organisatie. Daarnaast voldoet Munckhof uiteraard aan alle eisen die door de wetgever worden gesteld rondom de milieuwetgeving.

ISO 27001 & ISO 27701 (informatiebeveiliging)

Het goed beveiligen van informatie is tegenwoordig essentieel. Met de ISO 27001-certificering toont Munckhof aan dat het informatiemanagement op een gedegen manier wordt aangepakt en betrouwbaar is. De ISO 27701-certificering geeft aan dat Munckhof privacy risico’s beheerst en dat persoonlijke identificeerbare informatie op een correcte manier wordt beheerd. De hele Munckhof organisatie is ISO 27001 & ISO 27701 gecertificeerd.

ISO 26000 (MVO)

Munckhof Taxi B.V. heeft als eerste onderneming in de taxibranche de richtlijn ISO 26000 geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. ISO 26000 is de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan de hand van ISO 26000 heeft Munckhof Taxi B.V. bepaald wat MVO-beleid betekent en welke onderwerpen prioriteit hebben om actie op te ondernemen. Wij zijn transparant naar onze omgeving over wat we doen op het gebied van MVO.
Na toetsing en goedkeuring van de NEN zijn de stukken gepubliceerd op het NEN Publicatieplatform ISO 26000. U vindt daar ook de resultaten van de achterliggende onderbouwing.

TX-Keur

TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk dat staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer. Wij mogen dit keurmerk dragen omdat wij voldoen aan de gestelde hoge kwaliteitseisen. In dit kader worden jaarlijks onaangekondigde interne en externe controles uitgevoerd om te garanderen dat hoge kwaliteit een organisatie breed gedragen principe is en blijft. Voor meer informatie over het TX-Keurmerk kunt u terecht op www.tx-keur.nl.

  

ANVR Luchtvaartagenten en Zakenreisbureaus (VLZ)

De ANVR is een brancheorganisatie voor reisagenten. Munckhof is aangesloten bij ANVR Luchtvaartagenten en Zakenreisbureaus (VLZ) en biedt haar reizigers daardoor zekerheid, kwaliteit en garantie met onder andere de ANVR Reis- en Boekingsvoorwaarden en de Geschillencommissie Reizen. Meer informatie over ANVR kunt u vinden op www.anvr.nl.

IATA (International Air Transport Association)

Munckhof is aangesloten bij IATA, de internationale handelsorganisatie voor de luchtvaartindustrie. Door het lidmaatschap van IATA mag Munckhof voor alle (circa 250) aangesloten luchtvaartmaatschappijen vliegtickets uitgeven.

PSO Trede 3

Met het PSO Trede 3 certificaat behoort Munckhof tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Dit betekent dat wij aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid biedt dan organisaties van dezelfde grootteklasse. Munckhof voldoet aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding.

Organisaties die de norm voor trede 3 halen, presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse: ze behoren tot de 10% best presterende bedrijven”.  

PCI DSS

PCI DSS is de belangrijkste beveiligingsstandaard voor de card betalingsindustrie en bevat uitgebreide eisen voor beveiligingsmanagement, beleid, procedures, netwerk architectuur, software design en andere kritische beveiligingsmaatregelen.

Munckhof is gecertificeerd en voldoet aan de PCI DSS beveiligingsstandaard. Uw kaartgegevens zijn bij ons optimaal beschermd.

Deel deze pagina