Top 5 internationale schoolreisbestemmingen

Als specialist in het organiseren van internationale schoolreizen, hebben wij veel contact met scholen en weten we welke wensen en verwachtingen scholen hebben bij het organiseren van reizen.

Scholen vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat leerlingen iets educatiefs meekrijgen tijdens een reis. Het verblijven bij gastgezinnen wordt ook vaak gevraagd. Hierin beleven de leerlingen de ultieme schoolreis ervaring met oog op de andere taal, cultuur en gewoontes. Ook in het selecteren van de bestemmingen zijn, afhankelijk van de wensen van de school, veel educatieve elementen toe te voegen. In dit blog zet ik de vijf populairste bestemmingen van dit moment op een rij.

1. Londen als uitvalsbasis voor TTO-scholen

Londen is altijd populair geweest. Het is een stad die iedereen kent, het is redelijk dichtbij en is qua sfeer en beleving totaal anders is dan Nederlandse steden. Los van het feit dat er in Londen aan de ‘andere kant’ gereden wordt, staat Londen ook bekend om zijn eigen cultuur en eeuwenoude tradities. Een bezoek aan de wereldstad Londen is altijd te kort!

Londen is vooral populair bij TTO-scholen. TTO-scholen (tweetalig onderwijs-scholen) bieden hun lesmateriaal bij minimaal de helft van de vakken in een andere taal aan. De meest voorkomende taal is Engels. Hierdoor is Londen, en zijn ook andere Engelse steden, bestemmingen waar veel naartoe gereisd wordt.

2. Leer scholieren over de geschiedenis van Berlijn

Berlijn is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Waar er vroeger gedacht werd dat Berlijn alleen maar over de Tweede Wereldoorlog ging, staat Berlijn nu vooral bekend als ‘City of Freedom’. Na de val van de muur is Berlijn uitgegroeid tot een stad die staat voor vrijheid, verdraagzaamheid en creativiteit. Voor de vakken geschiedenis en CKV is Berlijn erg interessant. De leerlingen kunnen hier veel praktijkopdrachten uitvoeren of live ervaren wat ze op school geleerd hebben.

3. Parijs: stad van kunst, cultuur en Disneyland

Parijs staat natuurlijk bekend als de ‘Stad der liefde’ en als de modehoofdstad van de wereld. Voor scholen is Parijs vooral erg populair voor de korte stedentrip, veelal in combinatie met een uitstapje naar het beroemde Disneyland Parijs. Parijs is erg veelzijdig. Van de beroemde bezienswaardigheden, sfeervolle wijken, moderne architectuur tot de heerlijke Franse keuken. Wat Parijs ook leuk maakt voor een schoolreis is onder andere de kunst die er te zien is in bijvoorbeeld het Louvre of Centre Pompidou.

4. Proef van de Latijnse invloeden in Rome

Rome dankt zijn populariteit aan de vele historische bezienswaardigheden. Vooral voor leerlingen van het gymnasium en atheneum is Rome een populaire bestemming. Niet alleen vanwege de oudheid in de stad, maar vooral vanwege de vele Latijnse invloeden.

5. Kunst en sport komen samen in Barcelona

Barcelona blijft de populairste Spaanse stad. Barcelona staat bekend om zijn levendigheid en de invloeden van Gaudi. Vaak weten de leerlingen wie Gaudi is en hebben zij hierover geleerd op school. Dan is het superleuk om deze invloeden in Barcelona terug te zien. Bij een reis naar Barcelona kan een bezoek aan Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona, natuurlijk ook niet ontbreken.

Naast deze top vijf zien we ook dat scholen steeds vaker steden als Budapest, Kopenhagen, Praag en Krakow bezoeken. Maar ook bezoeken zij vaker de kleinere stadjes en maken zij een uitstap naar de grote steden (bijv. Brighton, Cambridge of Niederkassel etc.). Er zijn kortom vele mogelijkheden om in Europa een interessante internationale schoolreis te organiseren. Kijk voor meer informatie over de bestemmingen op onze website of neem contact met ons op voor een advies op maat. Wij adviseren u graag over uw schoolreizen.

Paul Timmermans
Paul Timmermans
Commercieel manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*