Reizen naar een luchthaven, welke opties zijn er?

Waar begint een zakenreis? Veel mensen denken dat een reis op de luchthaven of sterker nog in het vliegtuig begint. Een zakenreis begint echter veel eerder en behelst meer dan alleen de vlucht en het verblijf op een buitenlandse bestemming. De reis vanuit huis of kantoor naar de luchthaven is bijvoorbeeld een essentieel en vaak onderschat onderdeel van de reis. Ik neem u mee langs de reismogelijkheden naar luchthavens.

Is het openbaar vervoer geschikt voor zakenreizigers?

Luchthavens als Schiphol en Zaventem zijn ingericht op het verwerken van grote hoeveelheden reizigers per dag. Deze luchthavens zijn daarom prima te bereiken met de trein en bus. Bijkomend voordeel is dat een OV-kaartje redelijk goedkoop is en u onderweg nog enigszins kunt doorwerken. Reizen met het openbaar vervoer heeft echter ook nadelen. Van privacy is bijvoorbeeld weinig sprake. Ook moet u rekening houden met drukte in de coupé (is er wel een zitplaats beschikbaar), u moet wellicht overstappen en u heeft altijd aanvullend vervoer nodig om bij het station te komen.

Eigen vervoer als goedkope en flexibele optie?

De meest gebruikte optie voor zakenreizigers om naar de luchthaven te reizen is met eigen vervoer. Bij het eigen vervoer hoeft u met niemand rekening te houden. U bepaalt zelf wanneer u vertrekt, hoe u reist en bent dus heel flexibel. Daarnaast kost eigen vervoer gevoelsmatig niet veel. Uiteraard zitten er ook nadelen aan eigen vervoer. U moet allereerst de beschikking hebben over eigen vervoer. U kunt verder onderweg niet doorwerken, moet na een vermoeiende reis ook nog zelf terugrijden en de parkeerkosten bij een luchthaven zijn hoog.

Service van de luchtvaartmaatschappij

Een andere optie is om het vervoer rechtstreeks met de luchtvaartmaatschappij te regelen. KLM zet bijvoorbeeld bussen in om reizigers vanuit het oosten van land naar Schiphol te brengen en andere luchtvaartmaatschappijen hebben een eigen taxiservice om hun first- en businessclass reizigers thuis op te halen. Deze service is vaak kosteloos, eenvoudig en u heeft een rechtstreekse verbinding afgestemd op uw vlucht. Ik zie kortom weinig nadelen en verwacht dan ook dat deze service zich naar de toekomst toe verder zal ontwikkelen als onderdeel van de totale reisbeleving.

Maatwerk via luchthavenvervoer

Het laatste alternatief dat ik wil bespreken is reizen met een zakelijke taxi. U wordt bij de voordeur opgehaald, kunt onderweg doorwerken of bijslapen en u wordt direct op veilige wijze naar iedere gewenste locatie gebracht. In tegenstelling tot de service van luchtvaartmaatschappijen kunt u luchthavenvervoer altijd reserveren, ongeacht boekingsklasse, luchtvaartmaatschappij of luchthaven. Daarnaast reist u in neutrale zakelijke auto’s, heeft u beschikking over wifi en wordt u gereden door ervaren, discrete chauffeurs in kostuum.

U ziet het, er zijn vele mogelijkheden om naar een luchthaven te reizen. Welke keuze u ook maakt, een zakenreis begint niet op de luchthaven of in het vliegtuig. De reis begint als u de voordeur uitloopt.

Bas de Smit
Bas de Smit
Result en Conversation Manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*