Verrassende combinatie: Bologna en de eeuwige stad Rome

Recent heb ik een studiereis gemaakt naar Italiƫ. Los van de populariteit van Italiƫ als vakantiebestemming, biedt het ook voor zakenreiziger voldoende mogelijkheden. Gedurende de studiereis maakte ik kennis met deze mogelijkheden.

Tijdens de reis brachten we een bezoek aan de steden Bologna en Rome. Bologna is de zevende stad van Italië en dient als belangrijke verbinding tussen het noorden en zuiden van het land. Rome is natuurlijk de hoofdstad van het land en voorziet in alle faciliteiten voor een succesvolle zakenreis.

Bologna als zakenreisbestemming

Vanuit Düsseldorf vlogen we in twee uur naar Bologna. Op de luchthaven van Düsseldorf is het rustig wachten voor de passagiers. Eenmaal in Bologna merk je dat het een kleinere en compacte luchthaven is. De bagage afhandeling gaat daardoor snel en je staat in korte tijd buiten. UNA Hotels heeft twee locaties in Bologna: een in het centrum en het andere in het beursdistrict. Het laatste hotel is recent gerenoveerd en richt zich voornamelijk op de zakenreiziger. Op 5 minuten loopafstand van het hotel ligt het beursgebouw van Bologna. Dit is het op een na grootste beursgebouw van Italië en behoort tot de top-20 in Europa.

Bologna is de stad van verfijnde etenswaren (ham, chocolade) en snelheid. Fabrieken van Ferrari, Lamborghini, Maserati en Ducati bevinden zich allemaal binnen een uur rijden van Bologna. Op de locatie van Ferrari kunnen evenementen (feesten, recepties, etc.) geboekt worden en kan er gereden worden met deze beroemde auto’s.

Het station van Bologna verbindt noord met zuid. Met de trein reis je in 2 uur naar Rome, in 1 uur naar Milaan en in 45 minuten reis je naar Florence.

Rome verkennen met golfkarretjes

Vanuit Bologna vliegen we met Alitalia in 40 minuten naar Rome. Deze eeuwige stad ademt historie. Het gaat voor dit blog te ver om toe te lichten wat er in Rome allemaal te zien en te doen is. Om de stad met een zakelijk gezelschap te verkennen zijn de elektrische golfkarretjes van Rome Tours echter een leuke optie.

Tijdens de reis verbleven we in NH Hotels. Zij hebben drie hotels in de stad. Het paradepaardje is gelegen bij het Termini Treinstation. Dit hotel (5-sterren) is sinds februari 2016 geopend en heeft een centrale ligging. De overige hotels van NH (4-4,5 ster) zijn meer ingericht als conferentie locaties. Diverse ruimtes zijn afzonderlijk te reserveren of kunnen tot een grote ruimte worden getransformeerd. NH Hotels weet nieuwe technologieën goed toe te passen in hun concept. Voor de komende vijf jaar hebben zij het alleenrecht op de 3D Hologram techniek. Het is met deze techniek mogelijk om producten te laten zien, uit te vergroten en zelfs mensen in de ruimte live te projecteren. De toekomst is daarmee dichterbij dan we zelf realiseren.

Voorafgaand aan de terugreis verbleven we in de Alitalia Lounge op hun thuisbasis op luchthaven Rome Fiumicino. Deze lounge is van alle gemakken voorzien. Inchecken van bagage verloopt met priority, er is uitgebreide catering, Wifi is uiteraard aanwezig en diverse internationale kranten (o.a. de Telegraaf) behoren tot de standaard van deze lounge. Tevens kan de businessclass reiziger snel naar de gate lopen, door een aparte toegang tot de vertrekhal.

Gedurende het verblijf in Italië heb ik een goede indruk gekregen van de mogelijkheden die Bologna en Rome bieden voor zakenreizigers. Uiteraard zijn er in Italië nog veel meer mogelijkheden en biedt het land veel opties voor bijvoorbeeld incentive reizen. Wilt u meer weten over de zakenreis mogelijkheden in Italië? Neemt u dan gerust contact met mij op. Ik adviseer u graag.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*