Met een veilig gevoel op reis via Düsseldorf Airport

Zomer 2020. Normaal gesproken zou het met zo’n 80.000 reizigers per dag hoogseizoen zijn op Düsseldorf Airport. De tijd is nu anders. Heel anders, en toch heel normaal.

De internationale reisindustrie biedt steeds meer mogelijkheden om weer op reis te gaan, toch blijven reizigers afwachtend. Reizen naar het buitenland neemt momenteel een bepaalde onzekerheid met zich mee, waarbij vliegen dit gevoel nog eens extra versterkt. Ook uit ons onderzoek blijkt dat de verwachting hoe comfortabel reizigers zich voelen om op zakenreis te gaan, erg uiteenlopend is. 

Als partner van Düsseldorf Airport werden we afgelopen week uitgenodigd om de maatregelen van de luchthaven zelf te ervaren. Ook ik, als Nederlander met hoge onzekerheidsvermijding, was erg benieuwd hoe het zou zijn. Er heerst toch een beetje een oncomfortabel gevoel rondom luchthavens. Ik kan nu met een gerust hart zeggen: nergens voor nodig. 

Terwijl we de luchthaven oplopen en ik mijn mondkapje achter m’n oor doe, klinkt er direct een vriendelijke stem door de intercom “Bitte tragen Sie einen Mund-Nasen-Schutz und halten Sie Abstand von mindestens 1,5 Metern”. Nog even m’n handen onder de desinfectiepaal en onze rondleiding kan beginnen. Het onzekere gevoel verdwijnt direct als ik de zorgvuldigheid van alle maatregelen zie. Looproutes, informatieborden, signings, plexiglas, desinfectiegel; letterlijk overal is aan gedacht. Zo is de doorgang bij de security check aangepast, zodat mensen elkaar niet tegen kunnen komen en wordt er in de terminals zelfs een UV-desinfectierobot ingezet om optimaal te kunnen reinigen. Om de drukte te verspreiden zijn bovendien alle terminals geopend. 

Als we na de security check langs de winkels en restaurants lopen vraag ik me af waarom ik me ook alweer oncomfortabel voelde? Ik vergelijk het graag met de ontwikkelingen in de winkelstraat in de stad. In het begin van de coronaperiode ging niemand graag naar de winkel en voelden we ons snel onveilig (los gezien van de overheidsmaatregelen). Inmiddels zijn we gewend aan alle maatregelen die winkels en restaurants nemen en maken we steeds meer en vaker gebruik van deze faciliteiten. Datzelfde gevoel heerst er momenteel ook op de luchthaven, alleen hebben veel mensen dat nog niet ervaren. 

Uiteindelijk is het natuurlijk aan eenieder om te bepalen om wel of niet op reis te gaan. Met een gerust gevoel in het vliegtuig stappen is natuurlijk het allerbelangrijkst. Het enige wat ik graag uit ervaring wil meegeven: Düsseldorf Airport voelt als een veilige omgeving! 

Mocht u binnenkort op (zaken)reis gaan via Düsseldorf Airport, heb ik nog een aantal handige tips voor u: 

  • In Duitsland mag u momenteel slechts één stuk handbagage meenemen in het vliegtuig. Dit is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle luchtvaartmaatschappijen.
  • Voor sommige landen, waaronder Griekenland, Spanje, Engeland en Italië, is een gezondheidsverklaring verplicht. Om het proces bij aankomst in het betreffende land snel te laten verlopen, kunt u deze het best voorafgaand aan uw reis invullen. Dit kan online of via één van de informatieborden op de luchthaven. 
  • Wilt u alle maatregelen per airline, bestemming of andere luchthavens bekijken? Neem dan eens een kijkje op onze COVID-19 informatiepagina
Myrna Joosten
Myrna Joosten
Communicatieadviseur
Deel dit artikel

Reacties (1)

floris | 26-08-2020 16:52
Door corona willen veel gezinnen niet ver op vakantie gaan. Vaker wordt er gekozen voor vakantie in eigen land of een kort autoritje doen. Als we weer eens zullen reizen dan komen deze tips zeker goed aan te pas. Dank je voor het delen van deze tips.

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*