Herstart zakenreizen: dit is wat we nu weten!

Na een zware periode voor de internationale reisindustrie, is er inmiddels weer een voorzichtig optimisme. Landen gaan weer ‘open’ en steeds meer airlines hervatten hun routes. De mogelijkheden voor zakenreizen worden steeds verder uitgebreid, maar de belangrijkste vraag is: hoe staan de reizigers erin? De beleving, zorgen en ambities van reizigers zijn allesbepalend voor de toekomst en herstart van zakenreizen.

Niemand heeft de sleutel tot het antwoord, maar dankzij een onderzoek onder onze huidige klanten hebben we relevante inzichten over de herstart van zakenreizen weten te verkrijgen. Door in te spelen op wat momenteel leeft onder onze reizigers, kunnen wij ze zo goed mogelijk van dienst zijn. In deze blog delen we graag de belangrijkste uitkomsten met u.

Voorzichtig optimisme
Momenteel heerst er nog veel onzekerheid als het gaat om (zaken)reizen. Het lijkt er op dat iedereen liever de kat uit de boom kijkt. Niet meer dan logisch in tijden van een pandemie. Desalniettemin lijken onze reizigers positief gestemd voor als het internationaal reizen weer aantrekt. Vanaf het moment dat er weer internationaal gereisd kan worden, verwacht 58% binnen 3 maanden weer te reizen. Maar liefst 86% maakt de inschatting binnen 6 maanden weer op pad te zijn.

Comfort blijft spannend
Weer op reis gaan is één ding, maar boeken we met hetzelfde gemak een retourtje Parijs als voorheen of voelen we ons daar nu toch minder senang bij? Ondanks dat bedrijven in de reisindustrie er alles aan doen om mensen een veilig gevoel te geven, is het per persoon verschillend of ze zich er volledig aan durven overgeven. De verwachting in hoeverre reizigers zich weer comfortabel voelen om op zakenreis te gaan is uiteenlopend. 40% verwacht zich zeker tot zeer zeker te voelen, voor 39% is dit neutraal en 21% voelt zich nog niet zo zeker.

Terug naar toen
Het is inmiddels duidelijk dat het jaren zal duren voordat de zakenreiswereld enigszins zal herstellen. Bedrijven hebben afgelopen periode natuurlijk ook de voor- en nadelen videobellen ervaren. Er wordt dan ook verwacht dat videoconferencing effect heeft op de hoeveelheid zakenreizen in de toekomst. Dit procentueel effect wordt geschat op 29%. In veel gevallen zal er dus gewoon gereisd blijven worden. 57% verwacht dat hun reisvolume zich tot 80% van pro corona zal herstellen. De verwachting is ook dat het 9 maanden zal duren, voordat onze klanten weer gemiddeld op 69% van hun pro corona volume zullen zitten.

De herstart van het zakenreizen zal hoe dan ook tijd nodig hebben. Wij blijven sturen op de laatste ontwikkelingen en behoeften van onze klanten. Hiervoor hebben we onder andere op onze COVID-informatiepagina alle relevante informatie van airlines, airports en landen voor u verzameld. Wilt u hier eens met ons over sparren? Neem dan gerust contact met ons op.

Bas de Smit
Bas de Smit
Result Manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*