Marrakesh, sprookje uit 1001 nacht

Organiseer een groepsreis naar Marrakesh en laat u betoveren.

Marrakesh is een van de vier Marokkaanse koningssteden en staat bekend als de Rode stad. De meeste huizen en ook de stadsmuren zijn gemaakt van rode leem. De hartelijkheid en gastvrijheid van de bevolking maken Marrakesh tot een ideale bestemming voor een citytrip. Laat u betoveren en ervaar waarom Marrakesh de 'Parel van het zuiden' wordt genoemd.

De beste reistijd is het voor- of najaar. Marrakesh heeft zachte winters en is hierdoor ook een ideale winterbestemming. De Medina (oude ommuurde stad) heeft veel te bieden. Bezoek de traditionele Souks, het Jemaa el Fna plein, de Koutoubia Moskee, de Koninklijke paleizen en de Ben Youssef Madrasa koranschool. Geniet van de kleuren en de geuren op een van de dakterrassen met schitterend uitzicht.

Tips voor excursies in Marrakesh voor groepen:

  • Een fietstocht is een leuke manier om de stad te leren kennen. Onder leiding van een Nederlandstalige gids fietst u door het moderne gedeelte Guéliz, door de prachtige parken en natuurlijk bezoekt u de Medina en het bekende Jemaa el Fna plein waar u verse sinaasappelsap kunt kopen. ’s Avonds verandert het plein in een groot openlucht restaurant waar u de lokale gerechten kunt proeven.
  • Een kookworkshop mag niet ontbreken. U gaat inkopen doen op de groente- en kruidenmarkt in de Souks en daarna gaat u met uw groep aan de slag. Zo ontdekt u de smaak en kruiden van de échte Marokkaanse keuken. Uiteraard nuttigt u gezamenlijk de zelf klaargemaakte lunch; in Marokko de belangrijkste maaltijd van de dag.
  • Een bezoek aan het Atlasgebergte is een indrukwekkend mooie excursie. In de wintermaanden ligt er sneeuw op de toppen die tot 4000 meter reiken. Geniet van het prachtige landschap, drink verse muntthee zoals hij alleen in Marokko smaakt en bezoek enkele prachtige berberdorpjes.
  • U kunt een bezoek aan Marrakesh ook uitbreiden met een overnachting in de woestijn. Na een prachtige tocht per bus en kameel komt u aan in het Berberkamp. U drinkt champagne terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang. ’s Avonds staat er een uitgebreide BBQ klaar onder de heldere sterrenhemel en overnacht u in een typische Berbertent. Dit arrangement kan naar wens en budget, van eenvoudig tot extreem luxe worden samengesteld.

Buiten de prachtige excursies biedt Marrakesh ook een grote verscheidenheid aan hotels. U kunt kiezen voor een traditionele Riad in de Medina, of een modern hotel met alle faciliteiten in het nieuwe gedeelte van de stad. Wij adviseren u graag over uw volgende groepsreis; wordt het Marrakesh? 

Ilona Brummans, Munckhof Groups Desk
Ilona Brummans
Senior Travel Consultant
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*