Gelukkig op reis!

De economie blijft groeien en daarmee ook de vraag naar zakenreizen. Ze zijn immers nodig om internationaal zaken te doen. Voor zakenreizigers is het belangrijk dat de reis comfortabel en efficiënt verloopt. Luchtvaartmaatschappijen halen alles uit de kast om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken.

Inflight entertainment

Mijn collega Bas de Smit schreef recent een blog over inflight entertainment. Hoe kun je ervoor zorgen dat de vlucht plezierig verloopt? Luchtvaartmaatschappijen doen allerlei pogingen. Van het aanbieden van een tijdschrift tot het regelen van een live optreden van een band. Of zakenreizigers daarop zitten te wachten, vraag ik me af. Maar ideeën zijn er voldoende. Naast de vlucht zelf, zie je ook dat alle randzaken geoptimaliseerd worden. Schiphol heeft de centrale security check ingevoerd om het verblijf op de luchthaven prettiger te maken en op Luchthaven Londen Gatwick wordt geëxperimenteerd met happy meals.

Eten om gelukkig van te worden

Het artikel in het Zakenreis magazine over de happy meals viel me meteen op. Uit onderzoek blijkt dat het eten van zalm, tonijn, bananen, havermout, citrusfruit en nog enkele ingrediënten ons ‘gelukkig’ maakt. Door maaltijden te eten met deze ingrediënten zijn we niet alleen gezond bezig, ook geeft het ons een gelukkige kick door de serotine, dopamine en omega 3 die ruim vertegenwoordigd zijn in de benoemde producten. Een gelukkig gevoel voorafgaand aan de reis, heeft een positief effect op de reisbeleving aldus de onderzoeker. Op Gatwick serveren zelfs de verschillende restaurants maaltijden met vooral de ‘gelukkige ingrediënten’. Of het echt werkt weet ik niet, maar op Gatwick zijn ze er blijkbaar heilig van overtuigd. 

Laten we ons beïnvloeden?

Er worden kortom allerlei pogingen gedaan om de reis en reisbeleving aangenamer te maken. Zoals gezegd, zakenreizigers willen geen tijd verliezen en zien reizen, in tegenstelling tot consumenten, niet altijd als een leuke activiteit. Laten zakenreizigers zich daarom beïnvloeden door bovengenoemde innovaties en nemen ze dit serieus? Ik ben benieuwd naar uw mening.

Bron: http://zakenreis.nl/reistips/happy-meals-op-gatwick/   

Birgit Puntman
Birgit Puntman
Manager Business Travel
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*