Edinburgh, historische hoofdstad van Schotland

Ga erop uit en beleef de hoofdstad op allerlei manieren!

Edinburgh is dan wel de hoofdstad van Schotland, maar niet de grootste stad. Dat is namelijk Glasgow. In Edinburgh zetelt het Schotse Parlement en ‘The Palace of Holyroodhouse’ is het officiële verblijf van de Britse Koninklijke familie op het moment dat ze in Schotland verblijven. Het is een ideale bestemming voor een groepsreis. De stad is compact en alles is te voet te bereiken. Bezoek de stad eens in december! Het is dan laagseizoen en de stad is prachtig versierd voor de kerst. Er zijn verschillende kerstmarkten die de stad zeer sfeervol maken. In de zomer is het zeker niet stil, want er worden namelijk talrijke festivals georganiseerd.

Wat valt er te beleven? 

De vele middeleeuwse huizen en smalle steegjes maken Edinburgh een indrukwekkende en betoverende stad. De stad is verdeeld in ‘The Old Town’ & ‘The New Town’ die beide op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Er is genoeg te beleven in deze stad.

  • Een bezoek aan Edinburgh Castle en een wandeling over de Royal Mile. De stad is een inspiratiebron voor de Harry Potter boeken en die mysterieuze sfeer voelt u met name in de oude stad.

  • U kunt een bezoek brengen aan ‘The Elephant House’ waar deel één van de boekenreeks van Harry Potter is geschreven of een Harry Potter wandeltour lopen die wij voor u kunnen regelen.  

  • Stadswandelingen in combinatie met verschillende proeverijen die wij u aanbieden zoals whisky of haggis of juist een spannende avondtour door het gangenstelsel onder de stad: ‘The Real Mary King’s Close’.

  • Fan van whisky? Dan regelen wij voor u een proeverij en een bezoek aan ‘The Whisky Experience’.

  • Bezoek de Royal Yacht Britannia. Dit schip was van 1954 tot 1997 het varende paleis van het Koningshuis en gaat voor anker in Leith. Dit is een prachtige kleine wijk op slechts vijftien rijminuten verwijderd van het centrum van Edinburgh. U bezoekt de vijf dekken van het schip inclusief staatsvertrekken waar gasten als Nelson Mandela en Winston Churchill ooit de nacht door hebben gebracht.  

Voor iedereen plezier

Voor iedereen is een leuk, passend programma samen te stellen. In twee of drie dagen kunt u al veel zien van deze prachtige, sfeervolle stad. Blijft u langer? Combineer dan uw bezoek met een tocht naar de Schotse Highlands met prachtige meren en kastelen. In Edinburgh kunt u heerlijk eten, want er zijn maar liefst vier Michelin restaurants. Verder zijn er talloze gezellige bars en is er een levendig nachtleven.

Nu al zin om Edinburgh te bezoeken? Neem dan contact met ons op voor uw volgende groepsreis.   

Ilona Brummans
Ilona Brummans
Senior Travel Consultant
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*