De vele mogelijkheden van Belfast

Een groeiende toeristische bestemming met een verrassend aanbod aan faciliteiten en activiteiten.

Onlangs ben ik op uitnodiging van Visit Britain op studiereis naar Belfast geweest. Een stad die me positief verrast heeft. Als kind zag ik de beelden op televisie van Belfast met zijn bomaanslagen en geweld, maar inmiddels is er al twintig jaar vrede en timmert Belfast enorm aan de weg als toeristische bestemming. In 2018 werd Belfast door Lonely Planet uitgeroepen tot ‘Best Place to Visit’ en er werden in dat jaar ruim duizend hotelkamers bijgebouwd.

De mogelijkheden voor toeristen

Toerisme in Noord-Ierland is door de ‘Troubles’ nog relatief nieuw, wat ervoor zorgt dat er een enorm aanbod is van hotelkamers, vergaderfaciliteiten en hippe restaurants. Tegelijkertijd is het prijsniveau ‘good value for money’. Met rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Belfast City Airport is Belfast een prima bestemming voor een groepsreis naar het buitenland.  

Een paar tips voor een groepsreis of incentive naar Belfast:

  • Verblijf, lunch of dineer in het prachtige 5-sterren Merchant Hotel. Een voormalig bankgebouw uit 1860.
  • Ervaar Game of Thrones tijdens een middeleeuwse dag- of avondactiviteit op een van de filmlocaties. Ook voor niet-fans een geweldige activiteit.
  • Doe een Food Tour en ervaar Belfast op een leuke, maar vooral lekkere manier, startend op St George’s Market.
  • Ervaar Titanic door een bezoek aan het interactieve Titanic Museum, een overnachting in het Titanic Hotel (het voormalige hoofdkantoor van Harland & Wolff, de bouwers van de Titanic) of een Titanic Boat Tour met plaats in de reddingsboot voor iedereen.
  • Leer Irish Dancing tijdens een workshop.
  • Duik in het donkere verleden van de stad met een Black Taxi Tour.
  • Dineer in het prachtig koninklijk paleis Hillsborough Castle en kijk rond in de persoonlijke kunst- en fotocollectie van Queen Elisabeth.

Dit is nog maar een greep van de mogelijkheden die Belfast te bieden heeft. Twijfelt u nog of Belfast de juiste bestemming is voor uw groep? Bel mij dan voor advies.

Rianne Hovens
Rianne Hovens
Office Manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*