15-04-2016

Munckhof vervoerspartner EK Atletiek

Munckhof is vervoerspartner van de EK Atletiek welke van 6 tot en met 10 juli 2016 in Amsterdam gehouden worden. Het partnership houdt in dat Munckhof alle atleten, VIP’s, officiële delegaties, pers en officials vervoert vanuit de diverse locaties in en rondom Amsterdam.

Luchthavenvervoer

Belangrijk onderdeel van het project is het vervoer van en naar luchthaven Schiphol. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof licht toe: “De atleten, officials en vertegenwoordigers komen vanuit heel Europa aan op Schiphol en moeten naar de diverse hotels in Amsterdam vervoerd worden. Daar ligt voor de start van de EK een belangrijke opdracht voor ons. Vervolgens zijn we ook verantwoordelijk voor al het vervoer van de betrokkenen naar de trainingslocaties, het Olympisch Stadion in Amsterdam en het Museumplein. Al met al zijn er gedurende de dagen honderden medewerkers in de weer voor deze opdracht”

Intensieve periode

Rondom de EK zullen in korte tijd veel vervoersbewegingen zijn. “In 12 dagen tijd zullen er ruim 300 voertuigen op pad zijn voor de EK Atletiek. De opdracht is in planning en uitvoering zelfs complexer dan het vervoer dat wij rondom de Floriade 2012 georganiseerd hebben. De gigantische klus organiseren we vanuit onze regie afdeling. Dit team is al jaren gespecialiseerd in het organiseren van dit soort vervoersprojecten en heeft daardoor veel kennis en ervaring in huis. Tijdens de EK zijn er permanent enkele planners in Amsterdam welke ondersteund worden door de collega’s in Horst.” aldus Roefs. Het vervoer zal uitgevoerd worden in samenwerking met lokale vervoerspartners en er zal gebruik gemaakt worden van zowel touringcars en taxibusjes als luxe VIP voertuigen.

Totstandkoming vervoersplan

Het verzorgen van het vervoer rondom een EK is zeer complex. Roefs: “Bij het maken van onze vervoersplannen hebben we onder andere gekeken naar de cijfers van de Europese Kampioenschappen in Zürich en Barcelona. Belangrijk daarin is om te toetsen of de prognoses die gemaakt zijn uiteindelijk overeenkomen met de realiteit. Dat kan namelijk direct invloed hebben op de planning. Tevens zijn we met de gemeente Amsterdam en onze partner Traffic Support op locatie geweest om de verkeerssituatie te bekijken en de aanrijroutes en wegafzettingen vast te stellen. Hierbij hebben we uiteraard ook rekening gehouden met omwonenden.”

Over het EK Atletiek

De Europese Kampioenschappen Atletiek komen naar Amsterdam! Van 6 tot en met 10 juli 2016 gaan meer dan 1.500 atleten uit 51 landen op jacht naar medailles in 46 atletiekdisciplines. Het historische Olympisch Stadion van Amsterdam vormt het strijdtoneel van dit unieke sportevenement dat voor de eerste maal in Nederland gehouden wordt. De kwalificaties van het speerwerpen en het discuswerpen vinden plaats op het Museumplein. Amsterdam 2016 staat garant voor een unieke beleving met “Athletics like never before”! Kijk voor meer informatie over het EK Atletiek op http://www.amsterdam2016.org/. 
 

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?