19-12-2016

Munckhof schenkt €2500 aan Nationale Vereniging de Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft een cheque ter waarde van €2500 in ontvangst genomen. De cheque is aangeboden door Munckhof en dient ter ondersteuning van de activiteiten van het hotelschip van de Zonnebloem.

Vaste vervoerspartner van de Zonnebloem

Munckhof is al jaren de vaste vervoerspartner van de Zonnebloem. Munckhof verzorgt onder andere het vervoer van de Zonnebloemdeelnemers naar het Zonnebloemschip en is vervoerspartner voor de meerdaagse internationale reizen van de organisatie. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof over de samenwerking: “De samenwerking met de Zonnebloem is intensief en verloopt erg prettig. We zijn tijdens de samenwerking zeer onder de indruk geraakt van het vele werk dat de vrijwilligersvereniging verzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit samen met de diversiteit aan activiteiten die ze verzorgen heeft ons doen besluiten om dit jaar de Zonnebloem te ondersteunen middels een bijdrage aan het Zonnebloemschip.”

De Zonnebloem is vereerd met de cheque

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Matthijs de Bruin, klantgroepmanager Zakelijke Donateurs bij de Zonnebloem: “Voor mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel, is ‘even de deur uit gaan’ minder vanzelfsprekend. Laat staan dat ze makkelijk op vakantie kunnen. Ons hotelschip is daarom aangepast voor rolstoelgebruikers en mensen die bedlegerig zijn. Dankzij duizenden vrijwilligers geven we onze deelnemers de juiste zorg die zij vaak dag en nacht nodig hebben. De financiële bijdrage van Munckhof helpt ons bij het blijven aanbieden van deze aangepaste vaarvakanties.”

Nieuwe traditie

Het schenken van een dergelijk bedrag aan een goed doel gebeurt bij Munckhof dit jaar voor het eerst: “We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Munckhof erg belangrijk. Dit doen we onder andere middels sponsoring van allerlei activiteiten en het betrekken van onze doelgroepen bij onze dienstverlening. We hebben besloten om vanaf nu jaarlijks ook één goed doel te selecteren die we middels een grotere bijdrage willen ondersteunen. Dit jaar is de keuze gevallen op de Zonnebloem. Volgend jaar kiezen we een ander doel.” aldus Roefs.

Deel deze pagina