Reisverslag: Kennismaking met Londen!

Iedereen kent Londen. Toeristische attracties als de Big Ben, London Eye, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en de Tower Bridge zijn algemeen bekend. Ook bij schoolreizen worden deze plekken niet vergeten. Een bezoek aan Londen kan echter ook heel verrassend zijn door net iets verder te kijken. Om onze relaties kennis te laten maken met deze verrassende kant van Londen hebben we recent een kennismakingsweekend in Londen georganiseerd!

Overtocht per trein, vliegtuig of schip?

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen. Het vliegtuig en de trein zijn uitstekend als u met een klein gezelschap reist, voor een schoolklas is reizen met een touringcar en een schip in veel gevallen praktischer. Tijdens het weekend kozen we ervoor om de heenreis te maken met Stena Line vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Samen met het team van MGI Travel kregen de deelnemers uitgebreid de gelegenheid om andere deelnemende gasten te ontmoeten en schoolreiservaringen uit te wisselen. De overtocht was een nachtreis en ondanks dat deze een beetje ‘bumpy’ was door het weer, heeft iedereen goed geslapen in de comfortabele hutten. De terugreis was met DFDS Seaways van Dover naar Duinkerken. Deze overtocht duurde iets langer dan de heenreis, maar was verder prima verzorgd.

Canary Wharf ideaal vertrekpunt van schoolreizen

In Londen kregen we uitgebreid uitleg over de stad door drie enthousiaste gidsen. Ons hotel (Britannia International) is gelegen in de prachtige moderne omgeving van de Docklands. In de Docklands is Canary Wharf zeker een bezoek waard. Het uitzicht op hartje Londen is adembenemend mooi. Vanaf Canary Wharf zijn we naar de Greenwich pier gereisd waar we aan boord zijn gestapt bij Thames River Services. Deze bracht ons via St. Katherina’s Docks naar Westminster, een mooie oversteek over de Thames die we zeker aanraden omdat u de stad dan op een andere manier ziet.

Leuke excursies voor scholieren in Londen

Voor schoolgroepen zijn er ontelbare excursies te vinden in Londen. Wij zijn op bezoek gegaan bij Shrek! Deze nieuwe excursie neemt u mee in de wondere wereld van animatiefiguur Shrek en andere leuke sprookjes. Groot voordeel is dat Shrek’s Adventure tegenover Londen Eye en naast London Dungeon gevestigd is en dus eenvoudig in te passen is in het programma. 
Een andere excursie die geschikt is als avondprogramma is de Ghost Bus Tour. Deze tour laat een andere kant van Londen zien die u bij daglicht niet snel verwacht. Er worden enge verhalen verteld gebaseerd op de geschiedenis van Londen afgewisseld met de typisch Engelse humor. Dit in combinatie met een mooie rondrit door Londen bracht onze reis tot een mooi einde!
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*