Mobiliteit van de toekomst

Hebben we over 20 jaar nog een eigen auto? Reizen we over 20 jaar nog met het openbaar vervoer? Bestaat het vak van chauffeur eigenlijk nog wel of rijden alle auto’s zelf? Reizen we over 20 jaar nog samen of is alles maatwerk? Interessante vragen over de toekomst van mobiliteit. Ik kan zelf geen antwoord geven op deze vragen, maar ben wel erg benieuwd hoe de mobiliteit zich gaat ontwikkelen.

Lectoraat mobiliteitsmanagement

De NHTV is ook benieuwd naar deze ontwikkelingen en is daarom gestart met het lectoraat mobiliteitsmanagement. Met steun van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Gemeente Breda krijgt de hogeschool twee jaar de tijd om een kennisportal voor mobiliteitsmanagement op te zetten. Uiteindelijk doel is om te kijken hoe verschillende vervoersmiddelen en vervoersvormen beter met elkaar kunnen samenwerken. De NHTV geeft met het lectoraat richting over hoe mobiliteit zich de komende jaren gaat ontwikkelen en daar ben ik erg benieuwd naar.

Vergeet de taxibranche niet

Via deze weg wil ik de NHTV wel oproepen om de taxibranche niet te vergeten. In de berichtgeving over het nieuwe lectoraat wordt de taxibranche namelijk nergens genoemd terwijl juist in deze branche veel ontwikkelingen zijn op dit gebied. Wat denk je bijvoorbeeld van ontwikkelingen als UberPOP, de proefprojecten waarbij taxivervoer gecombineerd wordt met vervoer van medicijnen en maaltijden, de vele buurtbussen en vrijwilligersinitiatieven die ontstaan en alle regiecentrales die ontwikkeld worden. Deze ontwikkelingen zorgen voor een volledige omslag in het denken en doen van traditionele taxibedrijven en geven daarmee ook richting over de invulling van mobiliteitsmanagement in de toekomst.

Open sollicitatie

Ik ga graag het gesprek met de NHTV aan over het mobiliteitsmanagement van de toekomst en ik wil samen met mijn collega’s met alle plezier een inhoudelijke bijdrage leveren aan het lectoraat. We zijn al jaren met dit proces bezig en de deur staat bij ons open om studenten inzicht te geven in onze visie op mobiliteit. Als één ding zeker is, dan is het dat mobiliteit gaat veranderen en daar praten we graag over mee.
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*