Dank aan de organiserende docent!

Een docent heeft veel op zijn of haar bordje liggen. Vele uren lesgeven, ’s avonds en in het weekend toetsen nakijken, overdag leerlingen begeleiden, mentortaken en vergaderingen. Dat alles onder grote druk.
Wij hebben het geluk te mogen samenwerken met vele docenten die naast deze hoofdtaken een uitzonderlijke taak erbij dragen: de organisatie van een schoolreis naar het buitenland!

Organisatie is veel werk

Deze uitzonderlijke taak is niet mis. De docent is verantwoordelijk voor de gehele organisatie omtrent de schoolreis. Het aantal geplande uren hiervoor staat vaak niet in verhouding tot het werkelijk benodigde aantal uren. Ik neem u mee in de werkzaamheden die er bij het organiseren van een reis komen kijken. 
De taak begint met een eerste idee. Het aanvragen van offertes en het verzamelen van informatie en prijzen. Vervolgens moet je collega’s, leerlingen en uiteraard de directie enthousiast maken voor het plan. 

Verzamelen van de gegevens

Is iedereen enthousiast, klopt het programma en past het financiële plaatje? Dan begint de volgende fase. Het verzamelen van de gegevens van de deelnemers. Denk eraan dat de namen moeten kloppen met het paspoort. Maar ook de contactgegevens van ouders, collega’s en de leerlingen zijn belangrijk. Vergeet ook de bijzonderheden niet: van een allergie voor huisdieren tot een serieuze notenallergie en van het gebruik van medicatie tot leerlingen die extra zorg nodig hebben. Alle informatie moet op de juiste plek in de organisatie van de reis terecht komen. En net als in het dagelijkse leven verandert er altijd wel iets! 

Programma uitwerken

De basis van een reis is natuurlijk het programma. Hier moet de docent ook veel aandacht aan schenken. Bijvoorbeeld het reserveren van de excursies en de reistijden. Dit allemaal binnen een prijs die vooraf bepaald is. We hebben het dan nog niet gehad over de reis zelf en de onverwachte zaken die zich dan afspelen, zoals een zieke leerling.

Onuitwisbare indruk

Vraag je deze betrokken docent waarom ze zoveel tijd in de organisatie steken, dan doen ze dit omdat de reis een onuitwisbare indruk achterlaat bij de leerling en de begeleiders! De dankbaarheid is groot en de reacties die tijdens en na een reis bij de docent binnen komen zijn geweldig. Op menig examenuitreiking wordt een verhaal over de schoolreis gedeeld. 

Hulp bij organisatie

Gelukkig kan de docent bij dit hele proces hulp krijgen van een organisatie die graag meedenkt. Samen werken we toe naar een onvergetelijke schoolreis naar het buitenland. De docent, die vaak ook zijn of haar privé uurtjes aan de organisatie besteedt, kan de zorg van de schoolreis delen met de organisatie. De docent kan uiteraard de leuke dingen blijven doen terwijl de professional de rest voor zijn/haar rekening neemt. 

Wij zijn erg blij met deze enthousiaste en betrokken docenten en willen ze met dit blog graag in het zonnetje zetten. Deel jij het blog met de docent die je graag in dat zonnetje zet voor deze enorme extra inzet?
 

Paul Timmermans
Paul Timmermans
Commercieel manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*