25-10-2017

PSO Nederland erkent Munckhof als koploper in sociaal ondernemen

Munckhof heeft de hoogste positie bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Uit onafhankelijke toetsing door DEKRA is Munckhof betiteld als koploper als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Daarmee levert Munckhof op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Aantoonbaar sociaal

Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof over de PSO certificering: “We zijn blij dat we de PSO certificering ontvangen hebben. Iedere organisatie kan natuurlijk roepen dat ze sociaal ondernemen, maar door deze onafhankelijke certificering kunnen wij ook aantonen dat we dit doen. Naast het bieden van een baan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden we het ook belangrijk om samen te werken met leveranciers en partners die hetzelfde doel nastreven. Daar zullen we dus ook extra aandacht voor hebben.”

Begeleiden en opleiden

Naast het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het ook belangrijk om verder te investeren in deze medewerkers. “Medewerkers volgen bij Munckhof altijd een inwerktraject waarbij alle aspecten van de werkzaamheden, onder begeleiding van een persoonlijke mentor, aan bod komen. Ook worden er opleidingen en cursussen verzorgd die van belang zijn voor een optimale uitvoering van de functie. Deze werkwijze laat samen met de PSO certificering zien dat we sociaal werkgeverschap belangrijk vinden en hier ook concreet invulling aan geven.” aldus Roefs.

PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Kijk op www.pso-nederland.nl voor meer informatie.
 

Deel deze pagina