30-09-2013

Munckhof neemt Oad Business Travel over

Munckhof heeft de zakenreiskantoren van Oad Business Travel overgenomen.

Deze zakenreiskantoren maakten onderdeel uit van de failliet verklaarde Oad Groep. Het grootste deel van de medewerkers blijft behouden en de zes vestigingen gaan verder onder de naam Munckhof Business Travel. Met deze overname breidt het bedrijf uit Horst uit van vijf naar elf Business Travel vestigingen en versterkt haar positie in de top van de zakelijke reisbureaus in Nederland.

Landelijke speler

Afgelopen week werd Oad Groep failliet verklaard. Met het faillissement werd de gezonde zakenreistak van het concern in haar voortbestaan bedreigd. Dit was reden voor Munckhof om Oad Business Travel over te nemen. Tom Roefs, CEO van Munckhof: “Munckhof is een landelijke speler die de ambitie heeft om haar Travel Divisie verder uit te breiden. Er zijn veel gelijkenissen tussen Oad Business Travel en Munckhof. Niet alleen in cultuur en ‘heritage’ zien we veel overeenkomsten, ook werken we vanuit dezelfde kernwaarden zoals ambitie, betrokkenheid en sociaal handelen. Bovendien komen beide bedrijven voort uit een geschiedenis van familiebedrijven die zelfstandig opereren in Nederland.” De geografische ligging van de Oad kantoren is voor Munckhof zeer gunstig. Met de overname versterkt Munckhof haar landelijke positie die zich qua omzet gaat bevinden in de top 5 van grootste Travel Management Companies in Nederland.

Vakbekwaam personeel

Munckhof is wegens haar groeiende klantenportefeuille regelmatig op zoek naar Business Travel Consultants. Het grootste gedeelte van de medewerkers van Oad Business Travel zal daarom overgenomen worden. “De Oad medewerkers werken vanuit dezelfde servicegerichtheid als onze Munckhof medewerkers. Het zijn kwalitatief hoogwaardige professionals met veel kennis en ervaring die wij graag in onze organisatie verwelkomen,” aldus Roefs.

Total Result of Travel

Door de overname is de travel divisie in omzet de grootste divisie binnen de Munckhof Groep. Tevens wordt door de overname de werkgelegenheid van minstens 40 Oad Business Travel medewerkers behouden. Onlangs lanceerde Munckhof haar nieuwe filosofie ‘Total Result of Travel’. Roefs: “Wij richten ons met name op de mid-corporates in Nederland vanuit de visie dat zakelijk reizen een investering voor bedrijven is in plaats van een kostenpost. Door onze resultaatgerichte aanpak en door te werken in een partnership met onze klanten laat Munckhof de Return On Investment op zakenreizen voor haar klanten gegarandeerd stijgen.”
 

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?