16-02-2016

Geslaagd proefproject, Munckhof investeert in twee extra Tesla’s

Vorig jaar is Munckhof gestart met een proefproject voor het in gebruik nemen van volledig elektrische voertuigen van Tesla. De resultaten van het project zijn zo positief dat besloten is om verder te investeren in Tesla voertuigen. Vanaf maart zullen er nog twee Tesla’s in gebruik genomen worden bij Munckhof.

Rekening houden met actieradius

Zowel vanuit de planning, chauffeur als de klant ontvangen we veel positieve reacties op de Tesla. Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi licht toe: “Het rijden met elektrische voertuigen geeft een extra uitdaging voor de planning. Zij moeten rekening houden met de actieradius van de voertuigen en de laadtijd. Dit vraagt om een andere benadering. Er wordt bijvoorbeeld slim gepland rondom de laadstations in combinatie met de pauzes van de chauffeurs. Ook voor de chauffeurs is het een andere manier van werken. Het stuur is hetzelfde, maar de techniek in de auto is totaal anders. We hebben de afgelopen periode een select aantal chauffeurs opgeleid om met de Tesla te rijden en ze vinden het stuk voor stuk geweldig.”

Klanten

Los van alle interne feedback zijn de reacties van klanten essentieel in het bepalen of het project succesvol is. Poortinga: “We hebben van heel veel klanten positieve reacties gekregen op onze Tesla’s. Soms wordt er zelfs specifiek om een Tesla gevraagd bij het boeken van de ritten. Om aan deze groeiende vraag invulling te geven, investeren we nu verder in nog twee Tesla’s.”
De Tesla’s worden primair in Zuidoost-Nederland ingezet voor het zakelijke vervoer. Dit betreft in veel gevallen het luchthavenvervoer naar luchthavens in Nederland en de grensregio.
 

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?