6 tips voor sportieve teambuilding activiteiten in Europa

Sport wordt door organisaties graag gebruikt als teambuilding activiteit. De activiteiten, hoe origineel ook, zijn geen doel op zich maar kunnen gebruikt worden om bepaalde organisatiedoelen of zelfs gedragsveranderingen te bereiken.

Denk hierbij aan het vergroten van het onderlinge vertrouwen of wederzijds respect, het verbeteren van de onderlinge communicatie of efficiënter leren samenwerken.

Ik heb zes niet alledaagse teambuilding activiteiten voor u geselecteerd. Deze worden ingezet voor het realiseren van diverse doelstellingen en kunnen tevens gecombineerd worden met een bezoek aan de betreffende Europese stad of streek.

1. Bobsleeën in Riga

Met snelheden van 110km per uur over de baan onder begeleiding van een pro. Deze baan ligt in Sigulda (ongeveer 50km van Riga) en is de trainingslocatie voor het Letse Olympische team.

2. Flyboarden in Barcelona

Bij deze snelgroeiende populaire sport zweeft u op basis van twee krachtige waterstralen door de lucht en duikt u als een dolfijn door het water.

3. Paard mennen in Budapest

U kunt uw eigen paard mennen tijdens een wedstrijd paardenrennen. Op ongeveer 45 minuten rijden van Budapest ligt de Lazar Boederij. Hier kunnen teams tegen elkaar strijden in verschillende uitdagingen met paard en wagen, lasso werpen of hooivork gooien. Ook kan er nog een kookwedstrijd aan gekoppeld worden.

4. IJshockeyen in Praag

U kunt zelfs zonder enige schaatservaring gaan ijshockeyen in Praag. De lol begint al in de kleedkamer als u in een complete ijshockey outfit gehesen wordt. U krijgt eerst een warming-up met instructies en daarna volgt er een wedstrijd.

5. Kruisboogschieten in de Zwitserse Alpen

Kruisboogschieten behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan op een mooie locatie in de Zwitserse Alpen plaatsvinden. Misschien dat u uiteindelijk ook een appel van iemands hoofd af kunt schieten.

6. Highland Games in Schotland

Deze ultieme teambuilding activiteit kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. U kunt elkaar groepsgewijs aftroeven met fysieke kracht, muzikaal talent en dansbewegingen en dit alles in het fantastische Schotse landschap.

De effectiviteit van teambuilding activiteiten valt of staat met goede begeleiding. Door samenwerking tussen gespecialiseerde instructeurs en uw eigen project manager of event organisator wordt optimaal rendement behaald. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen met sportieve teambuilding activiteiten en wat ze uw organisatie hebben gebracht.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*