Vrouwvriendelijke hotels, onzin of noodzaak?

Langzaam begint het op te komen, hotels die zich met name richten op vrouwelijke (zakelijke) reizigers.

De behoeften van een vrouw op reis verschillen met die van mannelijke reizigers. Veiligheid en comfort spelen hierbij een rol, maar ook aandacht voor het design wordt gewaardeerd. Onder andere Richard Branson van Virgin – van Virgin Records en Virgin Air – gaat hier met zijn nieuwe hotelketen op inspelen.

Voordelen voor de vrouw

In een vrouwvriendelijke hotel zijn de gangpaden extra goed verlicht, zodat de vrouwelijke gasten zich zowel dag als nacht veilig voelen op weg naar hun hotelkamer. Daarnaast kan de kamer bij Virgin in twee delen verdeeld worden. Het slaapgedeelte is dan afgezonderd van het kleedgedeelte, de badkamer en het halletje. De badkamer in dergelijke hotels is voor de vrouwen voorzien van een extra grote douche met bankje en make-up tafel met grote spiegel en flatterende verlichting.

Onderlinge verschillen

Niet alleen Branson richt zich met zijn Virgin hotel op de vrouwelijke reiziger. Diverse hotels overal ter wereld bieden vrouwvriendelijke kamers aan. In Amsterdam is een vrouwvriendelijk hostel gevestigd: Hostelle. Een echt vrouwenhotel is er nog niet in Nederland, maar wel in grote steden als New Delhi en Los Angeles. Onderling zijn er wel verschillen: het ene hotel heeft een op de vrouw gericht interieur, het andere hotel laat überhaupt alleen vrouwen toe.

Vereiste ontwikkeling?

Is dit een logische, en vereiste ontwikkeling? Volgens onderzoek van Amadeus Asia Pacific stijgt het aan vrouwelijke reizigers de komende jaren aanzienlijk. Ze voorspellen zelfs dat in 2030 het aantal vrouwelijke zakenreizigers in Azië verviervoudigd is. Gezien de stijging, lijken vrouwvriendelijke hotels een passende ontwikkeling. Toch vraag ik me wel af of het niet vanzelfsprekend is dat bijvoorbeeld gangpaden goed verlicht zijn. De andere faciliteiten zijn een leuke extra, maar ik vraag me af of vrouwen omwille van bijvoorbeeld een make-uptafel met flatterende verlichting zullen kiezen voor een vrouwvriendelijk hotel.

Wat vindt u: zijn vrouwvriendelijke hotels een noodzakelijke of overbodige luxe?

Bron: http://www.amadeusapac.com/cmcapac/APACWhitepapers/downloads/Shaping_the_future_of_travel_in_APAC.pdf 

Birgit Puntman
Birgit Puntman
Manager Business Travel
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*