Uw paspoort is heilig

Ondanks dat het boeken van vliegtickets niet moeilijk is, horen wij toch regelmatig van mensen die hun tickets zelf online boeken dat er onbewust fouten gemaakt worden. Men twijfelt vaak of de roepnaam of eerste voornaam ingevuld moet worden.

En was het nu de meisjesnaam of de naam van de echtgenoot die je moet hanteren? Zorgvuldigheid bij het invullen van de gegevens is zeer aan te raden, want lastminute wijzigingen kosten klauwen met geld. Waar moet je in het bijzonder rekening mee houden bij het boeken van een ticket?

Identiteitsbewijs is leidend

Bij het boeken van tickets is het identiteitsbewijs altijd leidend. Vul de gegevens exact hetzelfde in (ben op de letter nauwkeurig) en controleer dit goed voordat je verder gaat. Is er één letter afwijkend, dan kan de luchtvaartmaatschappij je al weigeren. Bij het invullen van de achternaam is de beste tip om altijd de dikgedrukte naam op het ID-bewijs te gebruiken. Controleer voor de zekerheid na het boeken van het ticket nog een keer alle gegevens. Wijzigingen zijn dan nog makkelijker door te voeren, dan wanneer je op de luchthaven staat.

Maak je gebruik van een Travel Management Company voor het boeken van de tickets, zorg er dan voor dat het TMC alle correcte gegevens heeft. Zij zullen ervoor zorgen dat alles vervolgens correct verwerkt wordt . Lever bijvoorbeeld een volledig reizigersprofiel aan. 

Boetes zijn achterhaald

Het is natuurlijk belangrijk om zorgvuldig te zijn bij het boeken van een ticket. Ik ben echter wel van mening dat de boetes (die op kunnen lopen tot honderden euro’s voor een wijziging) niet meer van deze tijd zijn. Het hele boekingsproces verloopt  digitaal, waardoor een wijziging snel en zonder veel kosten doorgevoerd moet kunnen worden. De boetes zouden wat mij betreft afgeschaft moeten worden. Maar totdat het zover is, pas op voor onnodig hoge kosten!Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*