Munckhof relaties maken kennis met Azië

Ieder jaar organiseert Munckhof evenementen voor haar relaties. In de Cacaofabriek in Helmond werd recent het Asian Business Event gehouden. Tijdens dit event leerden de aanwezigen over veiligheid en etiquette bij het zakendoen met en in Azië. Daarnaast konden de relaties persoonlijk bijpraten met het klantteam waarmee men dagelijks contact heeft.

Persoonlijk contact essentieel voor optimaal partnership

Het event werd geopend door algemeen directeur Tom Roefs. Hij sprak onder andere over de toegevoegde waarde van evenementen voor Munckhof en haar relaties. In de digitale wereld verloopt veel communicatie via systemen, terwijl persoonlijk contact essentieel is voor een optimaal partnership. Er is bewust gekozen om een evenement over Azië te organiseren. Azië is niet alleen een belangrijke groeimarkt waar veel relaties regelmatig naartoe reizen, het is qua cultuur, taal, veiligheid en zakendoen totaal anders dan Europa of Amerika. Tijdens het event kwamen al deze onderwerpen ter sprake.

Vertrouwen belangrijk bij zakendoen met China

Na een smaakvol Aziatisch buffet werden er twee workshops verzorgd. Jack Gao, board member van de Vereniging Chinese Wetenschappers en Ingenieurs, sprak over de culturele verschillen tussen de continenten. Zakendoen met China vraagt bijvoorbeeld om veel flexibiliteit aangezien afspraken vaak last-minute kunnen veranderen. Daarnaast is het belangrijk om begrip te hebben voor de omgangsvormen die in China gelden bij mensen in hogere posities. De basis van zakendoen met China is volgens Gao vertrouwen. Ondanks de vele verschillen is het belangrijk elkaar te begrijpen en vertrouwen in elkaar te hebben.

Zorg dat reizigers EHBO diploma hebben

De tweede workshop werd verzorgd door Christiaan Oldenkamp, eigenaar van Expat Preventive. Oldenkamp gaf een inspirerende presentatie over reisveiligheid bij het reizen naar Azië. Naast veiligheidsissues die te maken hebben met beroving en afpersing was zijn boodschap vooral om aandacht te hebben voor gezondheid van reizigers. De grote meerderheid van de calamiteiten in het buitenland hebben een medische oorzaak. Hulpdiensten zijn in het buitenland echter niet zo snel aanwezig als in Nederland. Reizigers moeten dus zelfredzaam zijn. Zorg dat reizigers daarom een EHBO diploma hebben en een eerste hulppakket in de bagage meenemen. Oldenkamp sloot zijn verhaal wel af met een geruststellende gedachte; 96% van alle reizen verloopt zonder problemen. Ben alert op de risico’s, maar laat je hier niet teveel door beïnvloeden, daarvoor is reizen te leuk!

Het Asian Business Event werd mede mogelijk gemaakt door de partners Cathay Pacific, China Southern Airlines en CIBT Visas. Wilt u ook een evenement van Munckhof bijwonen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*