Londen blijft spannend voor schoolreizen

Ervaringen uitwisselen over schoolreizen naar Londen. Dat was één van de doelen tijdens de kennismakingsreis van MGI Travel naar deze stad. Circa 25 docenten van middelbare scholen en hogescholen maakten recent met Stena Line en het team van MGI Travel de overtocht om te ontdekken wat Londen voor scholieren op dit moment te bieden heeft.

Nieuwe hostels bekijken

Tijdens de reis was het vooral belangrijk om in een informele sfeer ideeën uit te wisselen, maar ook om op locatie te kijken welke excursies en accommodaties voor de komende reizen het beste gekozen kunnen worden. Het team van MGI bezocht bijvoorbeeld nieuwe hostels en hotels voor groepen. Ook werd gekeken of de stad last heeft van de terroristische aanslagen die Europa en Londen getroffen hebben.

Londen is een veilige stad!

Door de aanslagen zijn scholen iets terughoudender in het reizen naar Londen. Toch is er in de stad niet veel te merken van spanningen of extra waakzaamheid. De ervaren Londen bezoeker ziet dat er op toeristische plekken meer bloembakken staan, maar dit gaat verder niet ten koste van de sfeer. Scholen kunnen nog altijd zonder problemen naar Londen reizen en een regulier programma volgen. Als docenten of scholieren toch twijfelen, kunnen we met een paar kleine aanpassingen reizen wellicht toch mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het programma verplaatsen naar een plaats buiten Londen, zoals Brighton.

Met veel nieuwe ideeën naar huis

Docenten kregen tijdens de reis ook volop ruimte om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Fietsend door de stad, het programma van de aanstaande reis voorbereidend of gewoon even de toeristische hoogtepunten verkennend. De docenten kwamen met een tas vol inspiratie en verfrissende ideeën terug op de ferry.

We kijken terug op een intensief weekend vol inspiratie, kennis uitwisseling en gezelligheid. Wilt u ook weten wat wij voor uw school kunnen betekenen op het gebied van schoolreizen naar Londen, neem dan contact met ons op. 
 

Paul Timmermans
Paul Timmermans
Commercieel manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*