‘La bella Italia’ aan de Amalfikust

De Amalfikust is één van de mooiste gebieden van Italië. Een prachtige kustlijn met tussendoor allemaal betoverend mooie kleine plaatsjes. Proef het authentieke Italië, maak een verfrissende boottocht of ga op pad met een Vespa of Fiat 500. Ik neem u graag mee voor een groepsreis naar het pure Italië, de Amalfikust!

Culinaire Italiaanse hoogstandjes

Sorrento is een wat grotere plaats aan de Amalfikust waar ik verliefd op ben geworden. In Sorrento vindt u veel gezellige kleine restaurantjes in de haven en in het centrum. De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om het gebruik van verse en vaak lokale producten. Een echte aanrader is om in Sorrento restaurantjes op te zoeken waarin deze pure smaken centraal staan. Na een mooie wandeling door de smalle pittoreske steegjes neemt u daarna plaats op een van de vele leuke terrasjes en kunt u met uw gezelschap heerlijk genieten van heerlijke Italiaanse wijn. U voelt zich er meteen thuis. 
Sorrento is zeer geschikt om een incentive of congres te organiseren. Zo zijn de grotere hotels zeer goed ingericht voor groepen. Tevens kunnen er erg leuke leisure activiteiten ondernomen worden die geschikt zijn voor groepen.

Op de Vespa langs de kust

Voor een leuke excursie met uw groep huurt u scooters of een aantal Fiat 500‘s. U raakt volledig in Italiaanse sferen en rijdt de mooie kustweg af. Onderweg stopt u in Positano, Ravello of Amalfi of een van de andere mooie kleine plaatsjes. 
U kunt vanuit Sorrento ook de boot nemen naar Capri. Of nog beter: zelf een dag een bootje huren, richting Capri varen en een duik te nemen in het aqua blauwe water. U zult hier ook de mooiste jachten zien liggen van beroemdheden. Vaar daarna door naar Positano en geniet van een heerlijke lunch aan het strand.
Een andere tip is om met de trein richting Napels te gaan en een bezoek te brengen aan Pompeï of het wat minder bekende maar zeker zo mooie Herculaneum (Ercolano op z’n Italiaans). Deze twee steden uit de Romeinse oudheid zijn bij de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus totaal verwoest. Het is erg indrukwekkend om deze plaatsen te zien met de Vesuvius op de achtergrond.

Italië is een prachtig land en zeker rondom de Amalfikust zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor een leuke, originele en smaakvolle groepsreis! 
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*