Eindhoven Airport klaar voor de toekomst

Het internationale vliegverkeer neemt inmiddels weer wat toe. Zo ook op Eindhoven Airport. Ondanks dat ook hier een harde klap is gevallen, staat de blik op vooruit. Als verbinder van de Brainportregio hebben ze hierin continu oog voor de belangen van de zakenreiziger. Munckhof ging er langs om een kijkje te nemen op de luchthaven in deze coronatijd.

Ontspannen sfeer
Bij aankomst op Eindhoven Airport hangt er een ontspannen sfeer op het moderne plein voor de terminal. Een rechtstreekse verbinding met centraal station Eindhoven zorgt voor een perfecte aansluiting met een snelbus. Er wordt gesproken over de terminal weer toegankelijk maken voor anderen dan alleen passagiers. De safety hosts bij de entree controleren steekproefsgewijs op gezondheidsverklaringen, wat direct een veilig gevoel geeft. Bij binnenkomst lijken de inmiddels bekende looproutes, desinfectiepalen en verplichte mondkapjes niemand te hinderen en reizigers lijken zich comfortabel te voelen. Dit gevoel wordt bevestigd door de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van Eindhoven Airport, waarin 80% van de respondenten aangeeft de COVID-19 maatregelen als goed tot uitstekend te beoordelen.

Blik op vooruit
Ondanks dat Eindhoven Airport de veiligheidsmaatregelen keurig op orde heeft en de situatie hier heel normaal lijkt, is het dat natuurlijk nog niet. Er zijn nog steeds minder vliegbewegingen, de hoeveelheid bestemmingen is beperkt en het aantal passagiers is gemiddeld laag. De coronacrisis zal onwaarschijnlijk de komende maanden nog grote invloed hebben op de luchthaven. Wat erg positief is, is dat Eindhoven Airport desondanks vooruit durft te kijken en ze zich focussen op kwaliteit voor de toekomst. De meerwaarde hiervan is tevens dat ze investeren in de belangen van de zakenreiziger. Eind vorig jaar werd er al een modern ingerichte business lounge geopend, waar zakelijke reizigers ongestoord kunnen werken of ontspannen en profiteren van alle benodigde faciliteiten. De toekomst belooft hierin nog veel meer.

Verbinden met de wereld
De bruisende regio waarin Eindhoven Airport zich bevindt heeft een sterke internationale positie. Ze zijn een verbinder voor de regio, waarin ze zakelijke reizigers uitstekend faciliteren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwe lijndiensten van Wizz Air. Sinds juli wordt er dagelijks van en naar Milaan Malpensa gevlogen en drie keer per week naar de Albanese hoofdstad Tirana. Daarnaast werd recentelijk de route tussen Eindhoven en Doncaster/Sheffield toegevoegd en vliegen ze al jaren naar economische topbestemmingen als Londen en Dublin. Door in te zetten op snelle en aantrekkelijke verbindingen tussen belangrijke economische regio’s verbinden ze Brainport met de wereld.

Al met al zijn er veel positieve ontwikkelingen te benoemen. De toekomst voor zakelijk reizen via Eindhoven Airport is dan ook veelbelovend. 
 

Mascha Boelens
Mascha Boelens
Result Manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*