Een groepsreis naar Athene

Een bezoek aan Athene is goed te combineren met een bezoek aan een van de eilanden voor de kust. Hier ervaart u de echte Griekse sfeer, vooral als u buiten de zomermaanden gaat.

Athene is de hoofdstad van Griekenland en de stad van de Olympische spelen. Vanaf de Akropolis heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De stad leent zich prima voor een stedentrip of zakelijke bijeenkomst. Athene is het gehele jaar door goed te bezoeken maar in de zomermaanden kan het erg warm zijn. De beste reistijd is het voor- of najaar. Zo kan het in november nog heel aangenaam weer zijn en is het niet zo druk bij de culturele bezienswaardigheden. Ook zijn er in deze periodes betere tarieven beschikbaar bij de hotels.

Tips voor excursies in Athene voor groepen:

  • Een bezoek aan Athene kan niet zonder een bezoek aan de Akropolis. U kunt kiezen voor een bezoek onder leiding van een gids of met een VR bril zodat u een duidelijk beeld krijgt hoe het er in vroegere jaren uitgezien heeft.
  • Een leuke manier om de stad te leren kennen is een GPS tour. Deze kan op maat worden samengesteld met vragen die bijvoorbeeld met uw bedrijf te maken hebben en is te combineren met proeverijen van traditionele lokale gerechten en drankjes.
  • Wie niet wil wandelen kan uiteraard de stad per fiets verkennen. De gids vertelt u de leukste anekdotes.
  • Een echte aanrader is een bezoek aan het Eiland Aegina. U kunt dit eiland per speedboot, motorjacht of veerboot bereiken. Op het eiland Aegina kunt u de lokale pistache noten proeven en het eiland per scooter verkennen. Een bezoek wordt compleet met een lunch in een slaperig vissersdorpje met uitzicht over zee.

Overnachten in Athene met uw groep

Wie liever niet in de drukte van de stad wil overnachten, kan kiezen voor één van de vele hotels aan de kust. Afhankelijk van uw hotel, is het centrum van Athene dan in ca. 20 minuten per transfer te bereiken en geniet u van de rust, ruimte en het strand.

Unieke feestlocatie

Wilt u echt een speciale feestlocatie, vraag dan de mogelijkheden bij ons op. We kunnen een mooi kunstmuseum voor u afhuren. De tuin wordt verlicht met fakkels en het diner vindt plaats tussen de schilderijen. Houdt u meer van historie? Dan is misschien het Zappeion Megaron iets voor u. Dit is een van de meest belangrijkste en prestigieuze venue’s voor conferenties of speciale events van Europa en ligt in het historische centrum van Athene. Het Zappeion Megaron is gebouwd voor de Olympische spelen in 1896 en is omgeven door 200.000 vierkante meter tuin met fonteinen en beelden.

Heeft u interesse gekregen in een groepsreis naar Athene en wilt u graag meer weten? Wij stellen uw reis helemaal naar uw wensen samen, binnen uw budget. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, tel. 077 324 7605 of mail naar groups@munckhof.nl

Ilona Brummans
Ilona Brummans
Senior Travel Consultant
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*