De Venloop loopt op rolletjes

Op 20 maart vond de Venloop plaats in Venlo. Het hardloopevenement dat bekend staat om de gezelligheid en sfeer op en naast het parcours. Duizenden lopers en een veelvoud aan bezoekers kwamen naar het centrum van de stad om een sportieve prestatie te leveren of te aanschouwen. Het evenement was wederom een groot succes, zowel voor als achter de schermen. Munckhof was niet alleen aanwezig met het eigen Running Team, maar was ook verantwoordelijk voor het pendelvervoer van 15.000 mensen tussen de parkeerplaatsen en de start/finish.

Veel ervaring met evenementenvervoer

Wij zijn inmiddels al jaren de vervoerspartner voor de Venloop. De draaiboeken voor de pendeldiensten hebben we daarom al in de kast liggen. Op basis van de evaluaties van vorig jaar en de wensen van de organisatie voor dit jaar hebben we de draaiboeken geactualiseerd. Ook kijken we uiteraard naar eventueel gewijzigde verkeerssituaties en proberen we de efficiëntie van het vervoer verder te optimaliseren. Alles bij elkaar hebben we met 12 bussen alle mensen van de twee parkeerterreinen naar de start/finish gebracht en weer retour.

Parcours verkennen

Een belangrijk onderdeel bij het organiseren van vervoer is de communicatie met alle betrokkenen en met de reizigers. Dat begint al in een vroeg stadium. Bijvoorbeeld over het soort voertuigen dat we in moeten zetten en de exacte route die een bus rijdt. Een bus moet groot genoeg zijn om snel veel mensen te verplaatsen en de route van de bus moet altijd doorstromen, want een bus die in de file staat levert een probleem op. Ook hebben we met de organisatie van de Venloop dit jaar afgesproken om grote borden in de bussen op te hangen met daarop het parkeerterrein waar de bus naartoe gaat. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers snel de juiste bus kunnen vinden.

Anticiperen op drukte

Planning van het vervoer is natuurlijk één ding, de praktijk kan altijd weer anders zijn. Het is belangrijk om daarop te anticiperen. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat de hekken bij het keerpunt van een bus in de weg stonden. Dit hebben we toen samen met de vrijwilligers van de Venloop opgelost. Ook was het op een gegeven moment erg druk op het parkeerterrein bij Stadion de Koel. De extra bussen stonden standby, maar gelukkig konden we de mensen met de geplande bussen redelijk snel naar het centrum brengen. 

Een evenement als de Venloop is prachtig. De collega’s van het Running Team hebben een sportieve topprestatie geleverd en onze regieafdeling en chauffeurs hebben een topprestatie geleverd op het gebied van evenementenvervoer. Ik kijk nu al uit naar het volgende evenement!
 

Maarten Reinhard
Maarten Reinhard
Accountmanager Munckhof Regie
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*