Chauffeurs in beweging

Gezond en vitaal personeel wordt vaak als belangrijk aspect gezien in het personeelsbeleid van bedrijven. Dat geldt in het bijzonder voor beroepen waarbij de werkzaamheden grotendeels zittend voor een computer of achter het stuur plaatsvinden, zoals in het personenvervoer. Ook bij Munckhof is dit een relevant issue waar veel aandacht aan geschonken wordt. Waarom doen we dat eigenlijk en hoe geven we daar dan invulling aan?

Wie is verantwoordelijk

Iedereen is natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gezondheid. Toch bemoeien bedrijven zich hier ook actief mee. Bij Munckhof doen we dit omdat we als bedrijf een maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen om zorg te dragen voor een gezonde werkomgeving. Daarnaast zorgt vitaler personeel voor een lager verzuim en verloop, en daarmee voor een stabielere uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Deze combinatie aan doelstellingen heeft ervoor gezorgd dat vitaliteit hoog op de agenda staat.

Diverse acties

De invulling van de doelstellingen kan op verschillende manieren. Wij werken bijvoorbeeld mee aan projecten als het Vitaliteitsprogramma van Sociaal Fonds Taxi. Tijdens dit project zijn een aantal collega’s gedurende een half jaar gevolgd. Hoe gezond zijn de collega’s en hoe kan dit waar nodig verbeterd worden door het slaap-, stress- en voedingspatroon te beïnvloeden. De resultaten van de pilot waren positief, waardoor het programma nu branchebreed uitgerold wordt door het SFT. 

Stok achter de deur

Munckhof organiseert zelf ook diverse activiteiten ten behoeve van gezondheid van het personeel. Al jaren heeft Munckhof haar eigen hardloopteam en wandelteam. Het is niet alleen leuk om met collega’s deel te nemen aan trainingen en wedstrijden, het is ook een stok achter de deur om serieus met gezondheid bezig te zijn. Want tijdens een training verliezen van een collega (en dit dan weken op kantoor aan moeten horen) wil je echt niet. 

Het belang van gezond en vitaal personeel mag absoluut niet onderschat worden, zowel vanuit commercieel als maatschappelijk oogpunt! Hoe is vitaliteit binnen uw organisatie georganiseerd?
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*