Sardinië, ervaar het andere Italië

Voor Sardinië zijn er legio aan mogelijkheden. In deze korte blog, willen we u laten proeven van één van die mogelijkheden, namelijk de Dolce Vita Tour.

Sardinië zelf ontdekken?

Hoe kunt u het authentieke Sardinië ontdekken? Een ideale manier is door zelf achter het stuur te gaan zitten van een Fiat 500 Cabrio. En natúúrlijk in een Fiat, de eerste Italiaanse automobielfabrikant, opgericht in 1899!

Bij de instructie ontvangen alle deelnemers een kaart én een road book voor de on-the-grid en off-the-grid navigatie. Uitdagend? Jazeker. Comfortabel? Dat ook, want in totale vrijheid trekt u met de auto om het oude berglandschap of langs de kustlijn en bezoekt u de belangrijkste dorpen in het Noorden van het eiland.

Excursie inspiratie

Zo zou u kunnen rijden:

De excursie neemt u mee over de mooiste wegen van de Gallura regio, we bezoeken archeologische vindplaatsen en passeren de typische Sardijnse dorpen volledig gebouwd in graniet, een typische, lokale steen. Hierna rijden we de uit kurkeiken bestaande bossen in.

Stops zijn bij Nuraghe "La Prisgiona". Nuraghe zijn typische Sardijnse steenconstructies die dateren uit de bronstijd. Na een bezoek aan dit bijzonder interessante monument rijden we door Arzachena en bereiken we de "Giant Tombs". Deze naam is door de lokale bevolking en archeologen gegeven aan een soort Sardijns megalithisch galerijgraf dat tijdens de Bronstijd door de Nuragische beschaving is gebouwd.

Op de panoramische weg bereiken we het middeleeuwse dorp Luogosanto en haar prachtige olijvenbomen. Uw reis gaat verder via het pad naar Funtana Abbas, gelegen in het midden van de natuur voor een typisch Sardijns gevoel. 

Er zijn ook diverse andere mogelijkheden voor om deze trip vorm te geven en uiteraard kunnen we ook volledig reisvoorstel maken, verspreid over meerdere dagen en met vluchten en accommodaties.

Wilt u deze reis zelf ervaren? Neem dan contact met ons op en wij maken een passend programma op maat.

Deel deze pagina
Joëlla Theelen
Joëlla Theelen
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 7605