Krakau, een must-visit bestemming

Krakau is een moderne stad geworden, maar herbergt een veelzijdig verleden. Hierdoor combineert u een leuke studiereis met een leerzame verrijking.

Krakau als incentive

Krakau leent zich met een goede verbinding (op 2 uur vliegen vanaf Schiphol, ook met budget airlines), prettige hostels en een keur aan interessante en verdiepende excursies als ideale studietrip variërend van 3 tot 5 dagen.

Nadat u in Krakau geland bent, gaat u eerst naar het hostel om bagage te droppen en op te frissen. Mogelijkheden voor de overnachtingen zijn bijvoorbeeld het Goodbye Lenin Pub & Hostel of Atlantis Hostel.

Rijke geschiedenis

Als u in deze Oost-Europese stad bent, ontkomt u er niet aan, dat stuk wereldgeschiedenis dat nooit of te nimmer vergeten mag worden: de gaskamers van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Hier zijn 1,5 miljoen joden op gruwelijk systematische wijze om het leven gebracht, op grond dat ze niet het zuivere ras zouden zijn. Een bezoek aan dit grootste Nazi concentratiekamp laat een enorme indruk op u achter.

Gelukkig liet WO II op verschillende niveaus zien dat er ook goede mensen waren. Één daarvan was Oskar Schindler. In zijn door de Duitsers opgezette fabriek deed hij er alles aan, met gevaar voor eigen leven, om het leven van de Joodse arbeiders te redden. De fabriek kan tijdens een studiereis naar Krakau bezocht worden als onderdeel van de Joodse tour, een ervaring die net als Auschwitz inbrandt op uw ziel.

Al met al is Krakau een prachtige bestemming om met jonge mensen te bezoeken en hun zo bewust te maken van belangrijke gebeurtenissen in de Europese/Wereldgeschiedenis.

Wilt u deze reis zelf ervaren? Neem dan contact met ons op en wij maken een passend programma op maat.

Deel deze pagina
Joëlla Theelen
Joëlla Theelen
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 7605