Skireis naar Chamonix

Geniet van een luxe skireis in de Franse Alpen. Rondom dit schattige bergdorpje zorgt het ruige landschap voor een avontuurlijke en afwisselende reis. Ook voor niet-skiërs is er genoeg te doen in deze prachtige omgeving.

Dag 1:

Per luxe touringcar worden jullie gebracht van het vliegveld naar Chamonix. De dag begint met het ontdekken van het bergstadje. De vele restaurantjes, cafés, winkels en hotels zorgen ervoor dat dit stadje bruist van de levendigheid. Na een uitgebreide lunch kunnen jullie lekker gaan skiën in de omgeving. ’s Avonds bezoeken jullie een micro brouwerij. In Chamonix is het gebruikelijk om zelf bier te brouwen van gletsjerwater. Hier gaan jullie dus genieten van een fris ijskoud biertje.

Dag 2:

De volgende dag begint met een heerlijk ontbijt in het hotel. Vervolgens gaan jullie met de kabelbaan naar de Aiquille du Midi met zijn 3842 meter hoogte. Hier heb je duizelingwekkend uitzicht op de Vallée Blanche en de Mont Blanc. Wie durft kan een kijkje nemen vanaf het glazen uitzichtpunt.

Vervolgens nemen jullie het beroemde rode treintje naar Montenvers. Deze adembenemende route brengt jullie naar de indrukwekkende gletsjer Mer de Glace. Hier kunnen jullie skieën, een wandeling doen naar een ijsgrot of naar het Glaciorium: een museum over de klimaatverandering. ’s Middags gaan jullie lunchen bij een bistro met regionale specialiteiten en panoramisch uitzicht over de Mont-Blanc. Na een heerlijk diner sluiten jullie de dag af met een bezoek aan een gezellige Aprés ski bar.

Dag 3:

De derde dag begint met een mooie wandeling rond het Lac Blanc meer. In dit meer zie je de besneeuwde toppen van de Mont Blanc weerspiegelen in het heldere water. Na deze wandeling zijn er verschillende activiteiten die jullie kunnen ondernemen: een helikopter vlucht, paragliden of naar de Luge Alpine Coaster. Allemaal bijzondere activiteiten vol adrenaline. ’s Avonds staat er een diner op het programma bij Albert 1er restaurant. Dit tweesterren Michelin restaurant, opgericht in 1903, is gebaseerd op de culinaire tradities van Savoie en Piemonte, met producten uit de regio.

De dag wordt afgesloten met een unieke husky safari. Dit is een geweldige ervaring waarin je kennismaakt met het leven van deze prachtige honden en waar je geniet van de sterrenhemel en schitterde natuur van Chamonix.

Dag 4:

Op de laatste dag genieten jullie nog van een laatste ontbijt in dit prachtige stadje, waarna jullie weer per luxe touringcar worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan.

Deel deze pagina
Joëlla Theelen
Joëlla Theelen
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 7605