31-08-2017

ZOOV blikt terug op goede start ZOOV Werk en ZOOV School

ZOOV is het vervoersysteem van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Munckhof verzorgt voor ZOOV de vervoercentrale, waarmee we verantwoordelijk zijn voor de planning en aansturing van het vervoer.

WINTERSWIJK – Deze zomer is ZOOV gestart met twee nieuwe vervoerdiensten: het leerlingenvervoer en het vervoer van medewerkers van Laborijn in Aalten. De introductie is zonder grote problemen verlopen.

ZOOV is sinds 1 januari 2017 het vervoersysteem van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Het belangrijkste streven met ZOOV is om de Achterhoek bereikbaar te maken voor iedere reiziger. Begin dit jaar is dit al gelukt voor reizigers met een Wmo-indicatie voor het regiotaxivervoer. Deze zomer kwam daar het vervoer van Wsw-medewerkers naar en van hun werk bij en sinds 21 augustus verzorgt ZOOV ook het leerlingenvervoer.

Duizend leerlingen

“Ruim duizend leerlingen reizen sinds dit nieuwe schooljaar met ZOOV naar school en ’s middags weer naar huis. Door de gemeenten, ZOOV en de vervoerders die we voor dit vervoer hebben gecontracteerd, is deze zomer hard gewerkt aan alle voorbereidingen. Van het regelen van genoeg taxi’s tot het indelen van de leerlingen in de taxi’s en het maken van de nieuwe schoolroutes. Want deze duizend leerlingen gaan naar wel zeventig verschillende scholen.”, laat Geert-Jan Verzijden, coördinator van ZOOV, weten. 

Communicatie met ouders

Munckhof verzorgt de vervoercentrale voor ZOOV en is daarmee verantwoordelijk voor de planning en aansturing van het vervoer. Jos Poortinga, directeur taxi bij Munckhof licht toe: “We hebben de afgelopen maanden veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen op het leerlingenvervoer. Naast het informeren van de chauffeurs vinden wij het vooral belangrijk om tijdig met de ouders te communiceren. We vervoeren een kwetsbare doelgroep die extra aandacht vraagt. Hier zijn we dus ook veel mee bezig geweest.”

1.000.000 kilometer    

De eerste maanden zijn voor ZOOV positief verlopen. Zo hebben de auto’s van ZOOV in het eerste halfjaar ruim 1.000.000 kilometers afgelegd en zijn er ruim 120.000 reizen met ZOOV gemaakt. Ook de introductie van het vervoer met ZOOV Werk en ZOOV School ging zonder veel problemen. “Problemen die zich voordeden, hebben we kunnen oplossen. Daarvoor hebben we deze periode extra mensen klaar staan”, aldus Geert-Jan Verzijden namens ZOOV.  

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?