30-04-2020

Vier gemeenten kiezen gezamenlijk voor Munckhof Taxi BV

Vanaf 1 augustus voert Munckhof Taxi BV het leerlingenvervoer uit voor de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel. Het contract loopt voor vijf jaar, ten minste tot einde schooljaar 2024-2025. De optie bestaat om het contract hierna drie keer te verlengen. Munckhof verzorgt straks de ritaanname, planning en uitvoering van het vervoer.

Gezamenlijke aanbesteding

De vier gemeenten hebben gekozen voor meer directe regie op de planning en uitvoering van het leerlingenvervoer. Via een gezamenlijke aanbesteding kwam het taxibedrijf Munckhof Taxi BV als beste uit de bus. Munckhof verzorgt vanaf volgend schooljaar de ritaanname, de planning en uitvoering van het leerlingenvervoer voor de gemeente Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel.

Beter, efficiënter en duurzamer

Door de keuze van de gemeenten om niet meer vanuit de Regio Foodvalley als geheel aan te besteden, maar de aanbesteding op te splitsen in drie clusters, kan het routevervoer beter en efficiënter worden georganiseerd. Daarnaast is het duurzaam uitvoeren van het vervoer een belangrijk onderdeel in de aanbesteding. Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi BV, licht toe: “Zowel de gemeenten als Munckhof hechten veel waarde aan duurzaamheid. Het is dan ook een onderdeel waar we hoog op hebben gescoord. Gedurende de looptijd van het contract zal het aandeel elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen oplopen tot 70% van de ritten.” 

Deel deze pagina