31-01-2020

Unieke samenwerking tussen OrangeGas, Munckhof en Agrisneltank zorgt voor nieuwe Groengas tanklocatie in Middelharnis

Op 29 januari 2020 werd het OrangeGas tankstation met Groengas officieel in Middelharnis geopend op het tankstation van Agrisneltank. Dit tankstation is een mooi voorbeeld hoe door samenwerking het netwerk van schone brandstoffen vergroot kan worden.

In de eerder gepubliceerde aanbesteding voor het Leerlingen/WMO-vervoer in de gemeente Goeree-Overflakkee was duurzaamheid als belangrijk item meegenomen. Munckhof heeft aangeboden het vervoer op Groengas te gaan rijden, wat een fossiel vrije brandstof is en nagenoeg CO2-neutraal. Mede hierdoor heeft Munckhof de aanbesteding in de wacht gesleept en heeft OrangeGas het Groengas tankstation in Middelharnis gerealiseerd. Agrisneltank heeft hiervoor grond op het tankstation ter beschikking gesteld.
 

Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi, onderstreept het belang van het gebruik van alternatieve brandstoffen en geeft aan blij te zijn met deze samenwerking. “Het is goed om te zien dat meerdere partijen zich inzetten voor schone alternatieve brandstoffen. Dankzij de unieke samenwerking hebben we deze duurzame oplossing kunnen realiseren. Daar zijn we uiteraard trots op.”

De officiële opening vond plaats doormiddel van het aftanken van een Munckhof-taxibus door wethoudster T.C. Tea Both-Verhoeven. De wethoudster benadrukte tijdens haar toespraak het belang van schoon vervoer en gaf aan blij te zijn dat er nu Groengas verkrijgbaar is in Middelharnis. Bovendien is het zowel voor particulieren als zakelijk toepasbaar. Mevrouw Both-Verhoeven hoopt dan ook dat het goede voorbeeld van Munckhof Taxi gevolgd zal worden.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?