10-02-2021

Samenwerking tussen Munckhof, Taxi Donkersloot en Webego helpt toekomstige chauffeurs op weg

Munckhof gaat samen met mens-ontwikkelbedrijf Webego en Taxi Donkersloot kandidaten ontwikkelen en opleiden tot (taxi)chauffeur in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kortgeleden werd een intentieovereenkomst voor een samenwerking in het leertraject vervoer ondertekend door Harm van Hoof van Munckhof (links), Peter Klink van Taxi Donkersloot (midden) en wethouder Berend Jan Bruggeman (rechts).

Het leertraject is bedoeld voor kandidaten uit de Participatiewet die zich graag verder willen ontwikkelen in de vervoersbranche. Onder de Participatiewet vallen inwoners van de gemeente die moeilijker aan het werk komen. De kandidaten krijgen tijdens het leertraject werknemers- en vakvaardigheden aangeleerd die passen bij het beroep (taxi)chauffeur.

Leertraject
Het leertraject begint bij Webego, het mens-ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee. Kandidaten worden hier eerst aan de hand van een werkboek getraind, om zo meer te leren over bijvoorbeeld communiceren met passagiers, professioneel rijgedrag en het rijden volgens een dienstregeling. De volgende stap is dat kandidaten ervaring opdoen in het werkveld bij Munckhof of Taxi Donkersloot. Beide organisaties zijn bereid om kandidaten op te leiden en bij goed functioneren een arbeidsplaats aan te bieden.

Social return
Samen met de gemeente investeren de taxibedrijven in de economische vitaliteit van het eiland. Krachten worden gebundeld om mensen te ontwikkelen zodat zij (weer) volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving.

“Social return is voor Munckhof van grote waarde en dan ook niet onbekend. Wij vinden het belangrijk om te investeren in duurzame werkgelegenheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. We zijn erg enthousiast om in dit nieuwe partnerschap te stappen en medewerkers klaar te stomen voor het vak van (taxi)chauffeur.” aldus Harm van Hoof, bedrijfsleider Munckhof Taxi. 

Intentieovereenkomst
De samenwerking is bezegeld met de intentieovereenkomst. Alle partijen ondertekenden de intentieovereenkomst om met enthousiasme in het partnerschap te stappen en nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het vak van (taxi)chauffeur.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?