03-06-2016

Regiecentrale Munckhof wint aanbesteding Achterhoek

De regiecentrale van Munckhof heeft de opdracht gewonnen voor het regisseren van het personenvervoer in zeven gemeenten in de Achterhoek. De opdracht betreft onder andere het aannemen van de ritaanvragen en het zo efficiƫnt mogelijk plannen en aansturen van het vervoer.

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk hebben de keuze gemaakt om de regievoering en uitvoering van het personenvervoer te splitsen. Munckhof zal als regievoerder per 1 januari 2017 verantwoordelijk zijn voor het aannemen van de ritaanvragen, het contact met de reiziger, het plannen en het aansturen van het vervoer, het bepalen van de capaciteitsbehoefte en het leveren van managementrapportages. Dit betreft in eerste instantie het regiotaxivervoer. In de loop van 2017 wordt het leerlingenvervoer toegevoegd en wellicht ook andere vormen van doelgroepenvervoer. De daadwerkelijke uitvoering van het vervoer wordt verzorgd door taxibedrijven die aangestuurd worden door de regiecentrale van Munckhof.

Veel ervaring

Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi licht toe hoe de opdracht ingevuld wordt: “Munckhof heeft al ruim 10 jaar een eigen onafhankelijke regiecentrale. Vanuit deze regiecentrale organiseren we het vervoer voor veel overheden en zorginstellingen in heel Nederland. Deze ervaring nemen we mee om nu ook het vervoer in de Achterhoek zo efficiënt mogelijk te regisseren.”

Omvang

“De verwachting is dat er in totaal 240.000 taxiritten per jaar uitgevoerd worden. Wij moeten deze ritaanvragen allemaal verwerken en plannen. Onze regiecentrale neemt de ritaanvragen aan waarna de regiemedewerkers het vervoer zo efficiënt mogelijk plannen met de beschikbare taxivoertuigen en chauffeurs.” aldus Poortinga.
 

Deel deze pagina