03-02-2017

Munckhof wederom beoordeeld tot Best Managed Company

Munckhof is voor de zevende keer op rij beoordeeld als Best Managed Company van Nederland. Aangezien Munckhof opnieuw deze award in ontvangst mag nemen is Munckhof toegetreden tot de hoogste ‘platinum’ categorie. Slechts 8 andere bedrijven in Nederland behoren tot deze categorie.

Positieve beoordeling

Om Best Managed Company te worden, wordt er een onafhankelijke beoordeling opgesteld door Deloitte. Er wordt daarbij gekeken naar Strategie & Beleidsvorming, Organisatie & Processen, Besturing & Beheersing, Informatietechnologie en Mensen & Cultuur. Tom Roefs, algemeen directeur bij Munckhof licht toe: “Binnen de verschillende bedrijfsprocessen is vooral ons vermogen om onze visie en strategie te analyseren en bij te stellen positief beoordeeld. Dit zie je ook terug in de keuzes die we maken op het gebied van personeel en organisatie en in de prestatie-indicatoren die we hanteren.”

Gepersonaliseerde rapportages

Een belangrijke ontwikkeling bij Munckhof is het aanleveren van maatwerk data aan klanten. Roefs: “Het is voor ons niet nieuw dat we gepersonaliseerde rapportages opstellen voor klanten. Dat we de rapportages ook doorontwikkelen is positief opgevallen. Bij onze internationale zakenreizen rapporteren we bijvoorbeeld ook de uitstoot van CO2, zodat daarop gestuurd kan worden.”

Erg trots op platinum categorie

“Ik ben uiteraard erg trots dat we wederom Best Managed Company zijn. Extra bijzonder is dat we tot de zeer selecte groep bedrijven horen die in de platinum categorie vallen. Dit is voor ons een bevestiging dat we al jaren, met al onze medewerkers, goed bezig zijn.” aldus Roefs.

Over het Best Managed Companies programma

Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf, beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven op basis van het Business Maturity Model. Dit model is samen met de Universiteit van Utrecht ontwikkeld. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijfentwintig miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl

Deel deze pagina