11-02-2021

Munckhof verzorgt vervoer OKT Waterpolo in ‘corona-bubbel’

Van 14 t/m 21 februari vindt het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam plaats. Munckhof verzorgt het vervoer voor 11 van de 12 deelnemende teams. Vanwege het coronavirus vraagt dit om een bijzondere werkwijze: 22 Munckhof-chauffeurs gaan dag en nacht mee in de ‘corona-bubbel’ van het toernooi.

Strikte maatregelen
Om het toernooi, ondanks het coronavirus, plaats te laten vinden hanteert de internationale zwembond FINA strikte maatregelen. Alle teams en betrokkenen volgen strenge protocollen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo wordt er veelvuldig getest en heeft ieder land zijn eigen bubbel, welke zij niet mogen verlaten. Dit betekent ook dat er per land één Munckhof chauffeur mee in de bubbel gaat.

Vervoer
Het vervoer vraagt een andere werkwijze dan Munckhof gewend is. Waar normaal de focus ligt op zo efficiënt mogelijke vervoersplannen maken, krijgt nu ieder land een eigen touringcar met chauffeur. Op momenten dat het team gaat trainen of wedstrijd heeft, zorgt Munckhof ervoor dat ze veilig op plek van bestemming komen. Tussentijds bevindt de chauffeur zich in de bubbel bij het hotel. Vanwege wet- en regelgeving gaat een chauffeur max. 6 dagen mee in de bubbel, dan vindt er een wissel plaats.

“Veiligheids- en hygiëneprotocollen zijn bij Munckhof vanzelfsprekend. Afgelopen jaar hebben we hier natuurlijk veel mee te maken gehad. Toch is deze opdracht extra bijzonder, omdat onze chauffeurs er letterlijk 24/7 mee te maken hebben. Gelukkig is er door iedereen veel begrip voor de regels en zijn we natuurlijk blij met een opdracht als deze.”  aldus Hans Bartels, Manager Munckhof Reizen.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?