26-07-2013

Munckhof verzorgt vervoer KLM Open Zandvoort

Munckhof mag het vervoer van toeschouwers en vrijwilligers van en naar het KLM Open verzorgen.

Munckhof mag het vervoer van toeschouwers en vrijwilligers van en naar het KLM Open verzorgen. Dit golftoernooi is in bezoekersaantallen een van de grootste sportevenementen van Nederland en het vindt plaats op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort van 12-15 september. Het vervoer betreft naar verwachting 45.000 passagiers.

Uitstekende faciliteiten

Het KLM Open kenmerkt zich door de uitstekende faciliteiten voor spelers, sponsoren, pers en publiek. De voorbije edities kende het evenement telkens een ijzersterk spelersveld met deelname van wereldtoppers als Martin Kaymer, Lee Westwood en Rory McIlroy. Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, is blij met de samenwerking: “Het vervoer is het eerste en ook het laatste stukje service van het KLM Open waar de bezoekers en vrijwilligers mee in contact komen. Het is daarom van groot belang dat dit soepel verloopt. Munckhof is een ervaren partij waar wij het volste vertrouwen in hebben.”

Ervaren vervoerspartner

Munckhof heeft ervaring met de logistieke organisatie van grote evenementen. Zo is het complete logistieke proces rondom de Floriade 2012 door Munckhof verzorgd, waarbij meer dan 1,2 miljoen gasten vervoerd zijn. Andere organisaties en projecten waarvoor Munckhof het vervoer heeft geregisseerd zijn onder meer Mecc, Werbefußball in Hamburg, Special Olympics, Dolfinarium Harderwijk en de Venloop. De ervaring leert dat elk project zijn eigen uitdagingen kent op het logistieke vlak. “Het is van groot belang om vroegtijdig met de opdrachtgever in overleg te gaan om deze uitdagingen in kaart te brengen en hier in het vervoersconcept rekening mee te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanvoerwegen, de parkeerplaatsen en de afstanden tot de entree en hoe kunnen we daarop inspelen? Het verzorgen van de optimale beleving bij passagiers en het ontzorgen van de opdrachtgever staat bij Munckhof voorop.” aldus Tom Roefs, CEO Munckhof Groep.

Over KLM Open

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Zweed Peter Hanson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?