03-03-2021

Munckhof verzorgt coronaproof vervoer WK shorttrack in Dordrecht

Van 5 tot en met 7 maart 2021 vindt het WK shorttrack plaats in de Sportboulevard in Dordrecht. Het is voor de schaatsers het belangrijkste evenement van 2021, in aanloop naar de Winterspelen van Beijing 2022. Munckhof verzorgt het volledige vervoer voor deelnemers, begeleiding en officials van het toernooi. De coronaprotocollen vragen om extra zorgvuldigheid, ook in vervoer.

Zorgvuldige vervoersopdracht
Vanaf het moment dat de sporters arriveren op Schiphol, staat Munckhof klaar om alle landenteams en betrokkenen te vervoeren. Naast de airporttransfers, verzorgt Munckhof het dagelijkse vervoer naar trainingen en wedstrijden. In totaal worden er door Munckhof 27 voertuigen, touringcars en taxibussen, ingezet.

“Voor ons een prachtige vervoersopdracht, die door de coronaprotocollen om een andere aanpak vraagt. We mogen bijvoorbeeld geen landen combineren. Op basis van de protocollen van de International Skating Union krijgt ieder land een eigen voertuig. Ieder team zit namelijk in zijn eigen ‘bubbel’. De uitdaging is om desondanks efficiënt te plannen, om de kosten beheersbaar te houden.” aldus Hans Bartels, Manager Munckhof Reizen.

Testprotocol
Het evenement heeft een strikt testprotocol om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan het toernooi wordt bij alle chauffeurs een PCR-test afgenomen. TIG Sports, de organisator van het toernooi, heeft een eigen testlocatie ingericht waar onder andere de chauffeurs gedurende het toernooi meerdere keren worden getest.

Bartels: “Het testprotocol brengt een extra dimensie met zich mee. Het moet worden meegenomen in onze dagplanning. Uiteraard mag dit geen invloed hebben op de stiptheid van het vervoer. We houden tevens extra chauffeurs stand-by, mocht er onverhoopt toch een coronabesmetting ontstaan”.

Flexibiliteit
“In de aanloop naar dit evenement hebben we regelmatig overleg gehad over de eisen omtrent vervoer in relatie tot de coronaprotocollen. Het is prettig werken als je elkaars belangen begrijpt en op elkaars flexibiliteit kunt rekenen. We leggen het vervoer voor de 29 deelnemende landen graag in de vertrouwde en veilige handen van Munckhof.” aldus TIG Sports.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?
Laatste nieuws

Munckhof verzorgt voor tweede jaar op rij vervoer naar Young Impact Day

Munckhof heeft op 5 juni met 150 touringcars bijna 8.000 leerlingen en docenten naar Young Impact Day vervoerd.
Meer informatie »

Munckhof weer vervoerspartner KLM Open

Munckhof mag opnieuw het vervoer verzorgen voor een van de grootste sportevenementen van ons land: het KLM Open.
Meer informatie »

InfraMobility benoemt Bruno Humblet als nieuwe CEO

InfraMobility is verheugd om aan te kondigen dat Bruno Humblet is aangesteld als de nieuwe CEO, met ingang van 03 juni.
Meer informatie »

Munckhof kiest met oog op efficiƫntie en duurzaamheid voor nieuwe Cabman boordcomputer: de Cabman MDT

Sinds het begin van dit jaar werkt Munckhof met de nieuwe Cabman MDT.
Meer informatie »

Arjan Wiering nieuwe Managing Director bij Munckhof

Arjan Wiering (44) is benoemd tot Managing Director van Munckhof Groep BV.
Meer informatie »