12-10-2015

Kilomeaters, kilomeaters, kilomeaters

Munckhof, vervoerspartner van Rowwen Hèze

Edu Hout, zakelijk taxichauffeur bij Munckhof is al jaren de vaste chauffeur van Rowwen Hèze. Of de band nu een optreden heeft in het theater, op een festival of bij een radio of tv-programma. Edu maakt wekelijks veel ‘kilomeaters’ om de band naar plek van bestemming te brengen.

De samenwerking begon ooit toen Rowwen Hèze op zoek was naar een partner voor het vervoer. “Ze kwamen toen bij ons terecht. Aangezien ik al chauffeur van de VIP-taxi was, werd ik gevraagd om ook chauffeur van Rowwen Hèze te worden. Dat vond ik een leuke uitdaging die ik heel graag aan ging.” aldus Edu. 

Hij gaat verder: “In het begin was het even wennen om voor Rowwen Hèze te rijden. We hebben bij Munckhof bijvoorbeeld het beleid dat al het vervoer in nette bedrijfskleding uitgevoerd wordt. De band vond dat echter maar overdreven. Het moest allemaal niet te bijzonder worden en ik mocht dus gewoon casual gekleed het vervoer uitvoeren. Dat kenmerkt de band ook enorm. Ze blijven met beide benen in de Peel staan wat het heel prettig maakt om met de band samen te werken.

Als ik met Rowwen Hèze op pad ben probeer ik de taxirit heel huiselijk te maken. Ik zorg bijvoorbeeld voor verse koffie en koekjes in de taxi. De band moet zich thuisvoelen als ze onderweg zijn en volgens mij lukt dat aardig. Ze maken soms een praatje, zijn aan het werk achter de laptop of ze nemen samen hun setlist door. De sfeer is heel gemoedelijk. Na het optreden kan de band ontspannen nagenieten van de show, drinken ze een lekker biertje en breng ik ze veilig en comfortabel terug naar America.” 
 

Deel deze pagina