11-10-2019

Munckhof ontvangt ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging

Munckhof heeft de ISO 27001-certificering behaald. Dit certificaat, gericht op informatiebeveiliging, is na het ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (duurzaamheid) het derde ISO-certificaat dat Munckhof bezit.

Beveiligen van informatie is vanzelfsprekend

Tom Roefs, algemeen directeur licht toe waarom ISO 27001 een belangrijk certificaat voor Munckhof is: “Het goed beveiligen van informatie is tegenwoordig essentieel. Wij nemen hierin onze verantwoordelijkheid en vinden het zeer belangrijk dat zowel onze bedrijfsinformatie als de gegevens die we voor klanten beheren veilig opgeslagen worden. Informatiebeveiliging is daarom onderdeel van onze strategie en dagelijks onderwerp van gesprek in de organisatie. Het is mooi dat onze processen en ons informatiebeveiligingsbeleid nu ook gecertificeerd zijn.”

De certificering betreft in eerste instantie de travel divisie en de overkoepelende groep. De ISO 27001-certificering voor de taxi en touringcar-afdelingen staat in december op de agenda. Het streven is dat voor eind 2019 de gehele organisatie ISO 27001 gecertificeerd is.

Gert Jan van Bruchem, Manager Expert Center Cybersecurity van Kiwa is onder de indruk van de snelheid waarmee Munckhof het traject tot certificering heeft doorlopen: “De kundige en projectmatige aanpak zijn spreekwoordelijk voor het behaalde resultaat!”

Deel deze pagina