18-05-2015

Munckhof neemt Tesla’s in gebruik

Munckhof heeft recent twee Tesla’s in gebruik genomen voor het verzorgen van zakelijk taxivervoer.

Munckhof heeft recent twee Tesla’s in gebruik genomen voor het verzorgen van zakelijk taxivervoer. De voertuigen zijn voorzien van alle luxe en zijn daarnaast volledig elektrisch waardoor ze Co2 neutraal zijn. Het in gebruik nemen van de voertuigen is daarmee een volgende stap in de vergroening van het wagenpark van Munckhof. 

Testfase

De twee voertuigen, van het model S, worden in gebruik genomen als pilot project. Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi licht toe: “We zijn continu bezig met duurzaamheid binnen onze organisatie en zoeken altijd naar mogelijkheden om ons vervoer ‘groener’ uit te voeren. De Tesla’s zijn de eerste volledig elektrische voertuigen die we in ons wagenpark opnemen. De voertuigen worden ingezet voor het zakelijke taxivervoer van Munckhof en zullen vooral vanuit Zuidoost Nederland het vervoer verzorgen naar de luchthavens in de regio.”

Groener

De afgelopen jaren heeft Munckhof al diverse stappen gezet in het verduurzamen van de dienstverlening. “Munckhof is sinds 2011 ISO14001 (milieu) gecertificeerd en is sinds die tijd heel actief met duurzaamheid. Dit gaat van de kleine details als het scheiden van afvalstromen tot het nog efficiënter inplannen van het vervoer en het vernieuwen van het wagenpark. De Tesla’s die we nu in gebruik genomen hebben, zijn hier een voorbeeld van. Ook de komende periode zal Munckhof verdere acties ondernemen om de organisatie nog groener te maken.” aldus Poortinga.

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?