01-03-2019

Munckhof meest dementievriendelijke personenvervoerder in Nederland

Munckhof chauffeur Ton van Heeswijk is door Stichting Alzheimer Nederland en Sociaal Fonds Taxi in het zonnetje gezet. Ton is de duizendste taxichauffeur in Nederland die de cursus Samen Dementievriendelijk succesvol afgerond heeft. Als beloning ontving hij een certificaat, een bloemetje en het ‘vergeet-me-niet’ speldje van de stichting.

Meest dementievriendelijke personenvervoerder

Dat Munckhof omgang met dementie belangrijk vindt blijkt uit het feit dat veel medewerkers de cursus al gevolgd hebben. Jos Poortinga, directeur taxi bij Munckhof: “Bijna 900 van onze medewerkers hebben de cursus inmiddels succesvol gevolgd. Ons streven is dat de andere medewerkers spoedig gaan volgen. Landelijk hebben 1200 chauffeurs de cursus op dit moment doorlopen. Veruit het grootste deel van de gecertificeerden is kortom werkzaam bij Munckhof, waarmee we met recht mogen zeggen dat wij de meest dementievriendelijke personenvervoerder in Nederland zijn.”

Topchauffeurs

“We zijn trots op onze medewerkers die de cursus ‘Samen dementievriendelijk’ inmiddels doorlopen hebben. Ton is één van deze chauffeurs en het is mooi dat hij nu in het zonnetje gezet wordt. We willen hem, maar ook alle andere collega’s van harte feliciteren en hopen dat ze de kennis die ze opgedaan hebben in de praktijk toe kunnen passen voor onze opdrachtgevers.” aldus Poortinga.
 

Deel deze pagina