21-11-2016

Munckhof en OrangeGas tekenen Groengas-overeenkomst

Dankzij de ondertekening levert Munckhof een concrete bijdrage aan een schoner milieu door te kiezen voor schoonste brandstof van dit moment.

Vervoerder Munckhof is de afgelopen tijd uit diverse grote aanbestedingen als winnaar tevoorschijn gekomen. Vandaag ondertekenden Munckhof en OrangeGas een overeenkomst om in 5 regio’s het Leerlingen- en Regiotaxivervoer uit te voeren op 100% Groengas van OrangeGas. De overeenkomst, ter waarde van € 2 miljoen, heeft een looptijd van 3 jaar en kan oplopen tot € 3 miljoen bij verlenging of meer ritten. Het contract behelst ruim 140 taxi’s, een toename van 10% op het totaal aantal taxi’s op Groengas/CNG in Nederland. Zij zullen dagelijks bij verschillende OrangeGas-locaties Groengas tanken. OrangeGas investeerde totaal al ruim € 13 miljoen in Groengas-tankstations en is met 65 locaties marktleider in Nederland.

Munckhof wordt verantwoordelijk voor het taxivervoer in diverse regio’s. Jos Poortinga, directeur taxi bij Munckhof, licht toe: “We worden onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van het taxivervoer in de regio Noord-Veluwe (Putten, Nunspeet en omgeving), Noord-Holland (Hoofddorp, Beverwijk, Heemskerk en omgeving) en de regio Foodvalley (Wageningen en Ede)”.

Joyce van Os de Man, Regiomanager OrangeGas, zegt over de samenwerking met Munckhof: “Bij steeds meer aanbestedingen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Groengas is bij uitstek geschikt voor taxivervoer: concrete milieuwinst, behoud van actieradius, snel te tanken en kostenneutraal ten opzichte van diesel.”

OrangeGas levert als enige aanbieder 100% Groengas aan de pomp. Het Groengas van OrangeGas is ondermeer afkomstig van 2 eigen biogas-productielocaties bij de rioolwaterzuiveringen in Mijdrecht en Beverwijk. “Door ook zelf Groengas te produceren kunnnen we door de hele keten waarde toevoegen aan de duurzame mobiliteit in Nederland. Rioolwaterzuiveringen zijn uitstekende bronnen voor biogas-productie. Door dit biogas, afkomstig door gisting van slib uit afvalwater, op te waarderen naar aardgaskwaliteit, ontstaat
Groengas. De Munckhof-klanten worden straks dus letterlijk vervoerd door hun zelf geproduceerde Groengas!”

Deel deze pagina