04-12-2014

Munckhof bekroond tot Best Managed Company 2014

Voor het zesde jaar behoort Munckhof tot de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland.

Dat maakte Deloitte en ING donderdag 4 december bekend. De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies’ programma dat Deloitte en ING samen met VNO-NCW en TIAS School for Business and Society organiseert. Deloitte en ING concluderen dat de groep Best Managed Companies 2014 goed scoort op het thema ‘Innoverend ondernemen’. Munckhof werd bovendien geprezen vanwege haar unieke klant- en marktkennis.

Deloitte organiseert het Best Managed Companies programma voor het zevende achtereenvolgende jaar en voor de tweede keer samen met ING. Munckhof deed dit jaar voor de 6e keer mee en werd door de kritische jury wederom geselecteerd tot de groep best geleide bedrijven. Hiervoor beoordeelden Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van Munckhof.

Unieke eigenschappen Munckhof

Volgens het juryrapport is Munckhof een rolmodel voor een best managed company. Naast het realiseren van een enorme groei, is Munckhof in staat de interne organisatie op een hoog niveau te brengen. Mensen zijn de drijvende kracht achter de groep. Volgens de jury is Munckhof verder een innovatief koploper in de markt die de juiste balans heeft gevonden tussen ambitie en strategie. Haar flexibiliteit stelt het bedrijf in staat zich op de juiste wijze aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. De verschillende divisies opereren enerzijds los van elkaar, maar zorgen anderzijds voor synergie die uniek is in Nederland.

Trots

Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof is erg trots met de beoordeling. “Het is ontzettend mooi om van een onafhankelijke en zeer professionele jury te horen dat we met Munckhof op de goede weg zijn. De jury benoemt dat mensen de drijvende kracht zijn achter Munckhof. Dat is een conclusie die ik geheel onderschrijf. Dankzij de geweldige inzet van onze medewerkers zijn we de afgelopen periode in staat geweest om onze doelen te realiseren. Deze prijs wil ik daarom vooral ook opdragen aan alle medewerkers van Munckhof!”

Over het Best Managed Companies programma

Jaarlijks gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordelen Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl

Deel deze pagina
Meer blogs lezen?