Zakenreizen boeken op internet niet zaligmakend

De komst van de vele boeking websites is een interessante ontwikkeling. Bedrijven hebben door de sites de mogelijkheid om zelfstandig, zonder tussenkomst van een reisagent, snel en eenvoudig reizen te boeken. Zeker voor bedrijven die weinig reizen kan het gebruik van een boeking site makkelijk zijn.

Ondanks dat de “do it yourself” mentaliteit bij het boeken van zakenreizen hoog is en veel mensen het zelfs een leuk onderdeel vinden van de werkzaamheden, wordt vaak vergeten welke besparingen hierdoor gemist worden. Denk aan het mislopen van routedeals, inkoopvoordelen en contracten met airlines. In dit proces blijven de travel management companies een belangrijke rol spelen.

Laten we daarom het beste van beide werelden kiezen door het gebruik van een online platform te combineren met het inschakelen van een travel management company (TMC) die een travel policy, routedeals, managementrapportages en het beheer van de systemen organiseert. Via de TMC kan de secretaresse/zakenreiziger gebruik maken van een online booking tool of beter nog een travel management tool waarmee de reizen (inclusief de afgesproken routedeals) eenvoudig en snel geboekt kunnen worden. U geniet van de vrijheid van de tool, maar kunt bij ingewikkelde reizen of in noodsituaties altijd terugvallen op de service van de specialist.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*